Kırklareli’nde öğrenci yurdu depremzede çocuklara ekol oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde evleri yıkılan ya bile hasar gören ailelerin konakladığı Kırklareli’ndeki öğrenci yurdunda kâin çocukların depremin etkisinden uzaklaştırılması amacıyla gönüllü öğretmenler vasıtasıyla okul öncesi eğitimi veriliyor.

Depremden etkilenen 11 ilden Kırklareli’ne gelen kâh afetzedeler, kentte kendileri amacıyla tahsis edilen Gençlik ve Spor Bakanlığına mecbur Şemsettin Sami Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştiriliyor.

Burada kâin kısaca 50 ailenin 20 çocuğu amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce meslek öncesi sınıfı hazırlandı.

Gönüllü öğretmenler okul öncesi öğrencilerine psikososyal eğitimleri başta kalkmak amacıyla, fotoğraf ve pentür gibi etkinlikler düzenliyor.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hüseyin Koruyucu, AA muhabirine, afetzede 560 öğrencinin Kırklareli’ndeki eğitim bilimi öğretimlerine davam ettiğini söyledi.

KYK öğrenci yurdunda dahi meslek öncesi çocuklara yetişek verdiklerini anlatım fail Koruyucu, afetzede çocukların eğitimlerinden kavrayışsız kalmaması üzere çalıştıklarını kaydetti.

Hedeflerinin öğrenci ve velileri depremin izlerinden açmak olduğunu vurgulayan Koruyucu, ” Herhangi Bir işin başı eğitim olduğu üzere öğrencilerimizi eğitimle bire bir araya getiriyoruz. Burada seçkin makule faaliyette bulunuyoruz. Öğretmenlerimiz psikososyal destek veriyor, ekol öncesi ve kanıt öğretmenlerimiz değişik alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

“Ayrıntılar neye rabıta duyuyorsa o ilgilerini desteklemeye çalışıyoruz”

Meslek öncesi öğretmeni Beste Cesim, günde 6 saat depremzede çocuklara eğitim bilimi verdiklerini, çocukların psikolojilerini en son seviyede ağrımak için görev yaptıklarını anlattı.

KYK yurdunda haddinden fazla fena hâlde aynı sülale ortamı oluşturduklarını, çocukların burada kendilerini güvende hissettiklerini vurgulayan Mefret, “Anneleri, babaları başkaca bazılarının anneannesi, babaannesi geliyor, birlikte oturuyoruz. Burada bilcümle birlikte sülale ortamı kadar daha içtenlikle daha teklifsizce ayrımsız ortam sağlamaya çalışıyoruz. Onların güvenini ahzetmek bizim amacıyla çok altın. Ayrıntılar neye bandaj duyuyorsa o ilgilerini desteklemeye çalışıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Çocukların kendilerine “öğretmenim” yerine “bacı” demelerinin bahtiyarlık verici olduğunu tamlayan Büyük, “İlk buraya geldiğimizde dallar annelerinden kalkmak istemiyorlardı, şu an rahatlıkla annelerini bırakabiliyorlar zira kapımız kategorik. Anneler buraya istediği zaman girip çıkabiliyorlar. ” ifadelerini kullandı.

Yurtta eğitim gören 5 yaşındaki Gazihan Dağtekin, oyunlar oynayıp öğretmenlerini dinlediklerini ve adamakıllı vakit geçirdiklerini söyledi.

6 yaşındaki Mustafa Yegâne dahi boyama yaparak oyunlar oynadıklarını anlatım etti.

Share: