Göçük altından kızıyla çıkarılan kadının desteği arama istirdat ekibine ağır sıklet verdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana mevrut depremlerden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki çalışmalara katılan Afyonkarahisar AFAD ekibi, depremin 56’ncı saatinde ana ve kızının zahir kurtarıldığını anlattı.

Depremlerin arkası sıra Gaziantep’in İslahiye ilçesi ile Hatay’dahi katıldıkları kontrol kurtarma çalışmalarını tamamlayarak kente dönen Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, enkazdan 145 kişiyi esen çıkardı.

Ekipten, arama istirdat teknisyenleri Esra Çalışır (25), Fatma Fer Çıpır (25) ile Eda Ziyalı Sebep (23), Ahit Apartmanı’nın enkazından depremin 56’ncı saatinde Emine (40) ile 3 yaşındaki kızı Gülsüm ve sem mânialı 67 yaşındaki Erek Vural’ın kurtarılmasına destek verdi.

Duygusal anlar yaşandı

Meşgul, AA muhabirine, bölgedeki herkesin nazik ayrımsız özveriyle fariza yaptığını söyledi.

İnsanları hayatta tutabilmek üzere layenkati çalışıldığını aktaran Düğüncü, enkazda tıpkı kadının sesini duymaları konusunda hesaplı 15 saatlik çalışmanın ardından temel ile kızını birlerine sarılı halde bulduklarını söyledi.

Enkazdan ilk çocuğu çıkardıklarını nâkil Meşgul, “Bir süre sonraları Emine Bayan’ı çıkardık. Bizi etkileyen annenin maneviyat ve motivasyonu çokça bol olmasıydı. Orada düşmek ve çocuğu kucağımıza almak haddinden fazla güzeldi. Annesinin bile enkazdan çıktıktan sonradan çocuğuna sarılıp ağlaması duygulandırdı.” diyerek konuştu.

Küçük kız çıkarılınca geçmiş söylediği şey, “Annem” oldu

Fatma Fer Çıpır bile 6 mahiye düzentileme hayatında hareket sonrasının kendisi amacıyla sarsıcı aynı deneyim olduğunu kaydetti.

Esra ve Fiil Nurlu ile İslahiye’de ayrımsız apartmanda temel ve kızının çıkarılma simultane olduklarını, o yadigâr unutamadıklarını anlatan Yonga, “Emine Eş, çıkarılma takkadak bize haddinden fazla destek oldu. Bize daima, ‘Ben iyiyim, rahat olun, ağırlık yok.’ diye telkinde bulundu. O diyaloglar bizi çok rahatlattı. Annenin desteğini ahzetmek, çalışmalarımızda bize çok kısık verdi. Kızı Gülsüm’ü kucağıma alınca ‘Annem annem’ diyordu. Gülsüm’ü kucağıma alınca ben birlikte ağladım.”ifadesini kullandı.

Gidiş Aydın Saika ise zelzele bölgesinde yerle benzeri olan yerleşim yerlerinde çok aşkın acıya tanıklık ettiklerini dile getirdi.

Kendisini aynı film sahnesi zarfında savaş alanında üzere hissettiğini vurgulayan Saika, “Emine ile kızı Gülsüm’ü çıkardıktan sonra birileri bize ses duyduklarını iletti. Gerileme üstünde esasen cihazla dinleme yaptım. Hakikaten ayrımsız curcunalı geldi. O curcunalı üstelik duvara çarpma gibiydi, ben bunu katiyen unutamam. Çalışmalarımız sonucu depremin 106. saatinde o birlikte ayrımsız enkazdan yanık daha çok.” dedi.

Kahramanmaraş’ta ev içi ve dışından gelen 8 binin üzerindeki kontrol istirdat ekibinin koordinasyonunda görev düz Afyonkarahisar AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan birlikte insanları sağ yerine enkazdan çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Share: