Faaliyet ve Toplumsal Asayiş Bakanı Vedat Bilgin memleketi Bayburt’ta

Faaliyet ve Sosyal Düzenlilik Bakanı Vedat Bilim Adamı memleketi Bayburt’ta

BAYBURT Faaliyet ve Içtimai Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Âlim, memleketi Bayburt’ta coşkuyla karşılandı.

Bayburt Valiliği önünde davul-zurna eşliğinde oynanan barlar ile karşılanan Vekil Bilimci, Vilayet önünde toplanan kalabalığa seslendi. Memleketi Bayburt’ta olmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyleyen Vekil Bilgin, “Bu toprakların genişlik aşkın ihtiyaç duyduğu madde hizmettir. Buralar yapılacak yatırımlar, buralara getirilecek hizmetlerdir. Genişlik uzaktaki keskin köyünden yeryüzü yakındaki merkeze büyüklüğünde şehrimizin her köşesine çok şükür yapılmayan, götürülmeyen hizmet neredeyse kalmadı. Kalanları birlikte tamamlayacağız inşallah” dedi.

Vekil Vedat Bilgin konuşmasına şu şekilde bitmeme etti: “Sevgili hemşehrilerim sizlerle buluşmanın sevinciyle doluyum. Gösterdiğiniz alakaya teşekkür ediyorum. Tanrı razı olsun. Biliyorsunuz Bayburt Türkiye’nin sunu hasis ili diye niteleyerek tanımlanıyor ama gönlümüzde Bayburt Türkiye’nin sunma nazik şehridir. Bayburt Gümüşhane ayrımımız namevcut. Tığ bu topraklarda aynı kültürle aynı duygularla tıpkı tarihle, bilinçle, inançla yoğrulmuş insanlarız. Bu toprakların arz çok ihtiyaç duyduğu öz hizmettir. Buralar yapılacak yatırımlar, buralara getirilecek hizmetlerdir. Yeryüzü uzaktaki şiddetli köyünden yeryüzü yakındaki merkeze büyüklüğünde şehrimizin her köşesine haddinden fazla şükür yapılmayan, götürülmeyen hizmet az daha kalmadı. Kalanları bile tamamlayacağız inşallah. Bizim gönlümüzde Bayburt çokça büyüktür. Gönlümüzde, düşüncelerimizde planlarımızda Bayburt’a ve bölgeye yapılacak hizmetlerin hududu yoktur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde elan büyük hizmetlerin açılışını yapmayı Tanrı felek edecek inşallah. Valimize, Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza vatandaşlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden ortalık huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bayburt’un rastgele köşesine devletin eli, imkanı uzanacaktır. Devletimiz iri ayrımsız devlettir. Türkiye’nin rastgele namına uzandığı üzere Bayburt’a birlikte uzanacaktır. Bayburt’a daha fazlasını boşaltmak inşallah bizlere felek evet. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Şehremini Hükmü Pekmezci, bölgeden milletvekilleri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı karşılamanın arkası sıra Icra Vekili Bilim Adamı, Valilik makamına geçti. Peşi Sıra Âlim, Bayburt Belediyesini musahabe etti. Itibar Defterini imzalayan Bakan Bilim Adamı’e ziyaretin anısına Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yoluyla radyo ödül edildi. Başkan Pekmezci, Bayburt türküsü dinlettiği radyo ile ilgili Vekil Bilimci’e “Sıla-i rahim yapmakta fayda var. Olmazsa bu radyo size Bayburt’u hatırlatır diyerek ikram ediyorum” dedi.

Buradan Yerel Mahsulat ve Hâlsiz Fabrikası’na güzeşte Nazır Bilimci, fabrikadaki çalışmaları ve üretilen ürünleri inceledi. Vekil Bilim Adamı, bitkin suyundan tadarak, istihdama müteveccih yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını belirtti. Icra Vekili Bilimci, elan sonra ise andıran zamanda açılacak olan Bayburt Belediyesi Sızgıt ve Sucuk Fabrikası’nı gezdi.

Icra Vekili Bilgin’in Bayburt programı DOĞRU Fırka ve MHP İl Başkanlıkları ziyaretleri, Alo 171 ziyareti ve STK buluşması ile bitmeme edecek.

Share: