Girişken kardeşler teniste milli minval hayali için raket sallıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öğretmenleri tarafından yönlendirildikleri teniste elde ettikleri derecelerle adından küçümseme ettiren Ayaz ve Agit Acar kardeşler, milli bando formasıyla bile başarıyı hedefliyor.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu erinç ve çekinmezlik ortamının yapı edilmesinin peşi sıra taze ve çocukların sportif faaliyetlere yönlendirildiği Yüksekova’de, değişik branşlardaki kurslarda müsabakalara hazırlanan sporcular katıldıkları organizasyonlarda elde ettikleri derecelerle göz dolduruyor.

Cahillik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki kurslar sayesinde lisanslı sportmen sayısı kalan ilçede, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle tenise başlayan 13 yaşındaki Ayaz ve 14 yaşındaki Agit Atılgan kardeşler bile ulusal müsabakalarda koskocaman başarılara imza attı.

Batman’üstelik 15-17 Nisan’bile planlı “Rum Yıldızlar Ligi Tenis Ekip Müsabakaları” ve 26-28 Haziran’bile Şırnak’ta gerçekleştirilen Rum Yıldızlar Ligi Alan Topu Çeyrek Bitiş Müsabakaları”nda zat kategorilerinde birinci olan Girişken kardeşler, 18-21 Ağustos’ta Dert’de planlı “Anadan Görme 2. Dert Dağı Tenis Turnuvası”nda üstelik bilcümle maçlarını kazanarak böke oldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 29 Eylül’de düzenlenecek Tatvan- Nemrut Krater Cup’a katılacak olan kudretli sporcular, buradan üstelik madalya kazanarak elde edecekleri puanlarla milli bando forması giymeyi hedefliyor.

Başarılarıyla ilçedeki değişik gençlere de emsal olmak isteyen kardeşler, Cahillik Merkezi bahçesindeki sahada farklı sporcularla alay malay hazırlıklarını sürdürüyor.

Ayaz Girişken: “Bire Bir raketi iki güç kullanıyorduk”

Ayaz Girişken, AA muhabirine, öğretmenleri sebebiyle 3 yıl önceki tenise başladığını ve farklı illerdeki turnuvalara katıldığını belirtti.

Tenisle alay malay hayatının dahi değiştiğini anlatan Ayaz Girişken, “Tenisle tanıştıktan sonradan okulda de başarım arttı. Dondurucu soğuklarda birlikte muttasıl çalışmalarımızı sürdürdük. Bir raketi iki hayat kullanıp idman yapıyorduk. Veca Dağı Tenis Turnuvasında birinci oldum. Çok mutluyum. Amacım milli formayı giyip arsıulusal müsabakalarda ülkemi, ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırmak.” diyerek konuştu.

Agit Girişken: “Büyük başarılar temizlemek istiyorum”

Agit Girişken ise öğretmeninin tavsiyesi üzerine bu spora başladığını rapor ederek, “Mayıs ve haziran aylarında Batman ve Şırnak’ta düzenlenen mıntıka şampiyonasında, en üst üstelik Balkı Dağı Tenis Turnuvasında birinci oldum. Okulda akim ayrımsız çocuktum. 7 zayıf notum vardı. Spora başladığımdan beri çıktı bağan radde almıyorum. Okuldaki performans arttı. Kardeşimle alay malay milli mızıka forması giyerek balaban başarılar kazanmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kötü: “bilcümle insanlarımıza dokunacağız”

Toyluk ve Spor İlçe Müdürü Sami Üzücü ise ilçenin dinç zat ve sporcu potansiyelinin faziletkâr olduğunu söyledi.

Huzur ve yiğitlik ortamının sağlanmasıyla ilçedeki sporcu kapasitesini keşfettiklerini tamlayan Kötü, şunları kaydetti:

“Ülkemizde, ilimizi ayrı ayrı branşlarda olta fail birçok sporcumuz var. Kayak dalında 36 milli sporcumuz var. Kayakta haddinden fazla pahal başarılarımız var. Farklı alanlarda dahi kilolu başarılar elde ettik. Tenis Kortu tenisinde güzeşte hep maçlarını kazanarak böke olan iki sporcumuz var. Bu sporcular mayıs ve haziran ayında de havza üstelik şampiyon oldular. daha çok birlikte onlardan şişman başarılar bekliyoruz. 5 yaşından 70 yaşına büyüklüğünde bilcümle insanlarımıza dokunacağız ve ilçemizin sporcu potansiyelini ortaya çıkaracağız.”



Share: