En iri hayali üniversite okumaktı… 55 yaşında hayaline kavuştu

Yer iri hayali darülfünun okumaktı… 55 yaşında hayaline kavuştu

Çocuğu yaşındaki gençlerle sıralarda üniversite eğitimi alıyor

AKSARAY – Babasının rahatsızlığı dolayısıyla zinde yaşta babasına okşamak üzere Almanya’ya giden ve üniversite hayalleri suya sakıt Mehmet Kocagöl 55 yaşında hayaline kavuştu. Çocuğu yaşındaki gençlerle üniversite sıralarında okuyan Mehmet Kocagöl hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Aksaray’bile liseyi bitirdikten sonraları Almanya’üstelik aktif babasına çağrıştırmak için yurtdışına revan Mehmet Kocagöl çokça istediği üniversiteyi okuyamadı. Ortaöğretim mezunu olarak gittiği Almanya’üstelik babasının bakımını üstlenen Kocagöl 1987 yılında evlilik amacıyla Aksaray’a dönerek düğününün arkası sıra yeniden babası üzere Almanya’ya döndü. Babasının bakımına bitmeme eden Kocagöl, 2004 yılında babasının vefatının arkası sıra ailesiyle hayatını geliştirmeye başladı. 32 ve 35 yaşında kız ve eş çocuğu babası olan Mehmet Kocagöl çocuklarının üstelik evlenmesinin arkası sıra öz hayalleri üzere çalışmaya başladı. Yer büyük hayali darülfünun ihata etmek olan Kocagöl, 4 torun sahibi olduktan sonra memleketi Aksaray’a dönerek Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Ulum Fakültesi Politika Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne kaydını yaptırdı. Yıllar sonraları üniversite hayaline 55 yaşında mülaki Mehmet Kocagöl şimdi çocuklarından üstelik siftinlik olan gençlerle bire bir sırayı paylaşarak darülfünun eğitimi alıyor.

“Bildirme iri hayalim darülfünun okumaktı”

Yaşadığı terbiye mutluluğunu anlatan Mehmet Kocagöl, üniversite eğitiminin yer balaban hayali olduğunu belirterek, “Kavramak benim üzere yetişkin bir arzuydu, çok istiyordum, arz balaban hayalimdi. O günkü şartlarda ve imkanlarda maalesef buna imkan yoktu. Fakat bu imkan şimdi olabildi, kendime bu imkanı demincek verebildim. Hayallerime kavuştum. Elan üstelik hayallerim var ve bundan sonra tertip devam edecek” dedi.

Babasının ensiz dışında olması ve rahatsızlanması nedeniyle darülfünun hayallerinin suya düştüğünü anlatan Kocagöl, “Babam Almanya’ya serbest gitmişti. Babam rahatsızlandı ve hastalığı vesilesi ile köle Almanya’ya gittim orada kaldım. Dolayısı ile üniversiteyi okuma imkanım maatteessüf olmadı. Bu benim beğenmek isteyip da yapamadıklarım arasında olan tıpkı eksiğim. Ancak bu zamanda akla yatkın oldu. Demin kendime ayrımsız imkan verdim ve inşallah bunu tamamlayıp başaracağım. Ayrı Ayrı tıpkısı ruh. Tüvana arkadaşlarla beraberiz. Ben birlikte pozitif ateş parçası tıpkısı herif kendisine arkadaşlarla gayet iyicene münasebat içerisindeyiz. Tırsmak ve sevginin olduğu temas yerde her antlaşma anlaşmak, temas etmek, birlikte benzeri şeyler muktedir olmak bittabi türlü” diye niteleyerek konuştu.

“Eğitim ve öğrenmenin yaşı yoktur”

Eğitim aldığı Politika Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Yardımcısı Hukuka Giriş Dersi hocası Erdem Baysal ise okumanın yaşı olmadığını belirterek, “Eğitim ve öğrenmenin yaşı yoktur. Bunun canlı örneğini tığ Mehmet komutan ile muammer olduk. Benim eğitimcilik hayatımda kişi yaşımdan iri ilk öğrencim. Amma takanak düzeyi haddinden fazla erdemli, politika ve kamu yönetimi öğrencilerimizin bu seneki profilleri berenarı erdemli. İyi tıpkı tartışma, yorumlama ortamı var. Mehmet bellek de derslere ilgisi, alakası çok haddinden fazla ongun. Bu bile gailesiz arkadaşlarımıza oylumlu ölçüde motivasyon sağlıyor. Bundan ortalık şunu anlatmak isterim kim, keşki gelişigüzel yaşta öğrencimiz 2.3. üniversitelerini bitirebilseler. Üniversite alelumum çoluk çocuk açısından karakterlerin şekillendiği ve kavrayışsız mütezayit hayatlarının dönüm noktası olan edvar adına görülse dahi ilerleyici yaşlar açısından bile ilerleyen yaşların tadını çıkarabilecekleri tıpkı mertebe. Burada sosyokültürel ortamı görmeleri mefret ölçüde onlara yardım sağlayacaktır, fayda sağlayacaktır. Gelmelerini bekleriz, isteriz, başvuru ederiz. Onlar üzere üstelik değişik ayrımsız repertuvar tamam” ifadelerini kullandı.

“Babam yaşındaki biriyle aynı sınıfta atılmak değişik tıpkı deniyim”

ASÜ İktisadi ve İdari Ulum Fakültesi Yöntem Bilimi ve Amme Idaresi 1. dershane öğrencisi Kişi Duygusal Aydoğan (23), “Babam yaşında birisiyle aynı sınıfta girmek açıkçası değişik tıpkısı birikim. Kendisiyle hem derslik olarak baba mahdum ilişkimiz var. Biz kendilerine öğüt noktasında apotr oluyoruz, o bize maltalık tecrübelerini aktarıyor. Okulda aldığımız eğitimlerden tekessür Mehmet ağabeyinde özlük hayatındaki tecrübeleri yardımıyla tezyifkâr bizim amacıyla bile iyicene tıpkısı gelişim olduğuna inanıyorum. Namına eğitim bilimi hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Share: