Diyarbakır’da sıcaklarla gelişigüzel göz kuruluğu şikayeti pik seviyede

Diyarbakır’de sıcaklarla gelişigüzel göz kuruluğu şikayeti pik seviyede

Sivri sıcaklar göz sağlığını etkiledi

Op. Dr. Yusuf Icazet:

“Ayn kuruluğu şikayeti Ağustos ayıyla alay malay sunma faziletli seviyeye ulaşmakta”

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da sivri sıcaklar ayn kuruluğu rahatsızlığındaki artışları de birlikte getirdi. Op. Dr. Yusuf Onay, sığınmak amacıyla tarih gözlüğü ve bazen hareket kollarında çalışanlara yardımcı gözlükler önerdi.

Güneydoğu Anadolu bölgesi şiddetli sıcakların etkisi altındayken Diyarbakır’de dahi sıcaklar 40 derecenin üstünde seyrediyor. Ötede sıcaklar birçok hastalığı tetiklerken bunlardan biri de göz kuruluğu. Selahattin Eyyubi Fehamet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Bölümünde memur Op. Dr. Yusuf Icazet, baş döndürücü sıcaklarla gelişigüzel göz kuruluğu şikayetlerinin artığını ve Ağustos ayıyla alay malay yer faziletli seviye olduğuna dikkat çekti.

Dr. Izin, ayn kuruluğu, gözü nemlendiren yaş tabakasının birkaç olması veya gözyaşı kalitesinin çirkin olmasına sınırlı hastalarda görülen yanma, ağrı, inkıraz, kızarıklık kadar genel şikayetler olan tıpkısı hastalık olduğunu söyledi. Dr. Onay, “Diyarbakır’da gözlemlediğim kadarıyla kalın görülmekte. Ilkbahar ayından beri alerjiyle gelişigüzel benzeri artım görülmekte. Bu konuyla ilgili alelhusus tıpkısı aydır haddinden fazla müracaat olmakta. Göz kuruluğunun asıl sebepleri evet yaş beş altı, ya da gözyaşı var amma kalitesi siftinlik. Sıcaklarla bu arada gözün üstündeki gözyaşının buharlaşmasının artmasıyla göz kuruluğu şikayeti giderek artmakta. Ağustos ayıyla alay malay bildirme yüksek seviyeye ulaşmakta. Göz kuruluğu olan hastaların sene zarfında bu şikayetleri var. Yaz aylarında hastaların çare ihtiyacı, doktora müracaat ihtiyacı henüz birlikte artmakta” dedi.

“Sezonluk işçilerde göz kuruluğu çok daha aşkın görülmekte”

Daha ilk ayn kuruluğu sıfır hastalarda üstelik bu aylarda umar kullanmak üzere müracaat yapıldığını tabir fail Dr. Onay, “Havuza girdikten sonraları, göl sularına girdikten sonraları bize gelen hastalarda tıpkısı sürü viral konjektif dediğimiz gözlerde balkı, çapaklanma, göz kapaklarında şişme ve genişlik çok insanların beraber girdiği yerlerde oluyor. Normalde yüzerken akman sıfır su kaynaklarında gözün sınırlı tutulmasında yarar var. ya da yüzme gözlüğü kullanılabilir. Tarlada güneşin altında etkin mevsimsel işçiler bu gibi durumlarda ayn kuruluğu çok daha çok görülmekte. Bunların semptomları normal göz kuruluklarından daha fazla. Çünkü bu hastalar güneşe bundan sonra fazla maruz kalıyorlar. Yaş buharlaşması çok oluyor. Bu hastaların damlaya elan aşkın ihtiyaçları oluyor. Bu işlerde çalışanlar nasıl kullanabilirlerse zaman gözlüğü kullanmaları amma işini engelliyorsa siper gözlüklerini önermekteyiz” şeklinde konuştu.

Share: