Babalarının izinden revan üç itfaiye eri alevlere engelleme ediyor

Konya’dahi babalarının mesleğine özenerek itfaiyeciliğe girişim atan üç emek arkadaşı, alevlerle karşı ara sıra canlarını de tehlikeye atarak fedakarca görevlerini yapıyor.

Çocukluklarında ara sıra babalarının çalıştığı itfaiye istasyonlarında ilk kânun nâkil Ramazan Furkan Karagöz (26), Mehmet Yüksek Rençper (35) ve Yunus Emre Zaman (25), babalarının izinden anbean “alaz savaşçısı” olmaya karar verdi.

Mesleğe etap attıktan bilahare babalarıyla bile fariza yapma heyecanı hayat dolu itfaiye aracı erleri, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanlığı bünyesinde zaman zaman canlarını de tehlikeye atarak alevlere karşı mücadelede düzlük alıyor.

Çocukluğu da itfaiye istasyonunda geçti

Bingöl Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Karagöz, AA muhabirine, iki yıldır itfaiye eri olarak görev yaptığını söyledi.

İtfaiyeci olmasında genişlik nazik etkenin babası olduğunu tabir fail Karagöz, “Babam Kasıt Karagöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında itfaiyeci. Baba mesleği diyebilirim. Babam itfaiyeci olduğu için neredeyse 20 yıldır itfaiyedeyim. Orada büyüdüm, orada yatıp kalktım.” dedi.

Karagöz, okuldan çıkışlı olunca İstanbul’da staj yaptığını, bu süreçte babasıyla de göreve gittiğini dile getirdi.

En ufak ayrımsız canlının bile yardımına koşmayı namına uhde edindiğini aktaran Karagöz, “Hangi kadar baba mesleği dahi olsa ego içimizdeki acıma duygusundan yola çıkarak bu mesleği seçtim. Yunus Emre ile bir evi paylaşıyoruz. Beraber atandık ve bir vardiyada çalışıyoruz. Çekicilik donör.” ifadesini kullandı.

“Oğlumun da itfaiyeci olmasını istiyorum”

İtfaiye erlerinden Mehmet Ulu Rençper ise 10 yıldır mesleğini isteyerek yaptığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kat Başkanlığından mütekait babası Halil İbrahim Rençper’nin hayata göz açısını değiştirdiğini tamlayan Maraba, şunları kaydetti:

“Tahminî 5 sene babamla hareketli şekilde çalıştım. Beraber gittiğimiz yangınlar oldu. Dünyaya tıpkı henüz gelsem gene yangıncı olurum. İtfaiyecilik, korkusu sıfır, adrenalin tutkunlarının tereddütsüz seçebileceği tıpkı meslek. Annem yangıncı olmamı istemedi ama ben babamdan gördüğüm üzere mesleği çok sevdim. İki yaşında tıpkı oğlum var, onun da yangıncı olmasını istiyorum. Dededen toruna bir mesleği yapalım istiyorum.”

Hayalini kurduğu mesleği yapıyor

Kocaeli Üniversitesi Sivil Defans ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Yunus Emre Çağ ise iki yıldır itfaiye eri namına fariza yaptığını, babası Değer Dönme’ün dahi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kat Başkanlığından mütekait olduğunu dile getirdi.

Küçükken cet mesleğine hep özendiğini anlatan Dönme, “Babamın çalıştığı itfaiye aracı istasyonuna arada bir giderdim. Bu bende bir rabıta uyandırdı. Tıpkısı gün komşumuzun evine sebep sakıt ve babam oraya göreve gelmişti. O zaman yangıncı olma heyecanı yaşamaya, hayalini kurmaya başlamıştım. Ego dahi staj yaptığım dönemde babamla iş imkanı buldum, çok heyecanlıydı.” diyerek konuştu.



Share: