Asya borsaları güne fazlalık başladı

Asya-Pasifik’teki paylar, Çin’in ticaret verilerini açıklaması, Kore ve Bakir Zelanda Eşkal Bankası’nın getiri oranlarını artırmasıyla yükseldi.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzdelik 0.92 yükseldi ve Hang Seng Tech endeksi yüzdelik 2.31 yükseldi. Havayolu hisseleri, gâh şartlar altında Kasım ayına büyüklüğünde karantinasız seyahate cevaz verilebileceğini belirten bir raporun ardından yükseldi.

Cathay Pacific yüzdelik 2.02 ve China Southern Airlines yüzde 4.28 yükseldi.

Tianqi Lithium, Hong Kong’daki piyasaya çıkışında 82 Hong Kong doları (10.45 dolar) öneri fiyatından tahminî yüzde 10 düştü. en son 74.15 Hong Kong dolarındaydı.

Miniso hisseleri de Hong Kong pazarındaki evvel çıkışında düştü.

Japon Nikkei 225 yüzde 0.35 ve Topix endeksi yüzdelik 0.24 yükseldi.

Cenup Kore’üstelik Kospi yüzdelik 0.83 yükseldi ve Kosdaq yüzdelik 0.95 yükseldi.

Reuters’e bakarak, maliye bakanlığının hareket abra fonunu piyasaya büzüşmek üzere kullanacağını söylemesinin ardından Tayvan’ın benchmark Taiex sabahleyin ticaretinde yüzde 3’ten çok yükseldi. Dizin en son yüzdelik 2.55 yükselmişti.

Avustralya’bile S&P/ASX 200 ufki seyretti.

Çin piyasaları alnaç bulmakta zorlandı fakat son kendisine efdal muamelat gördü. Şanghay Mürekkep Endeksi yüzde 0,1 ve Shenzhen Bileşeni yüzdelik 0,43 yükseldi.

Reuters’a bakarak, Çin tecim verileri, 2022’nin ilk yarısında yuan cinsinden ihracatta yüzde 13,2 artma gösterirken, ithalatın yüzdelik 4,8 arttığını bildirdi.

MSCI’nin Japonya dışındaki yeryüzü degaje Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,47 yükseldi.

Yatırımcılar ayrıca ABD’nin Haziran ayı şişkinlik raporunu de bekliyor olacak.

Japonya’bile imalat sektörünün ekonomiye güveni değişmedi

Japonya’birlikte imalat sektörünün ekonomiye güveni Temmuz ayında ayrımsız geçmiş aya bakarak mübayenet göstermedi.

Reuters aracılığıyla mahiye namına hazırlanan ve BOJ’un çeyrek dönemlik Tankan araştırması ile yüksek korelasyon gösteren imalat sektörü cesaret endeksi, Temmuz ayında 9 seviyesinde kaldı.

Ankete bakarak, Japon üreticilere mahsus hamaset, yonga sıkıntısının yarattığı baskıyı, Çin’in Covid-19’a tepkisini ve ithal malzemeleri her an daha pahalı arkaç getiren cılız eskimemiş yansıtıyor.

Bakım sektörü çekinmezlik endeksi ise belli belirsiz tıpkı çoğalma gösterdi ve 13 seviyesinden 14’e daha çok.

Cenup Kore Form Bankası, nema oranını 50 baz benek artırdı

Güney Kore Gestalt Bankası(DIŞKI), piyasaların beklediği seviyede Repo artışına gitti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, nişanlık ürem oranı yüzdelik 1,75’ten yüzdelik 2,25’e çıktı. Piyasalarda bile beklenti faizin 50 baz nokta artırılacağı yönündeydi.

Banka, Mayıs toplantısında 25 baz fakül nema artışı yapmıştı.

Güney Kore’birlikte pahalılık en son almanak yüzdelik 6,0, çekirdek enflasyon yüzde 3,9 namına açıklandı. Bankanın enflasyon hedefi yüzde 2,0 seviyesinde bulunuyor.

Yeni Zelanda Eşkal Bankası, nema oranını 50 temel puan artırdı

Eskimemiş Zelanda Forma Bankası(RBNZ), repo oranında aynı kat elan 50 baz puanlık artışa gitti.

RBNZ’den yapılan açıklamaya göre, işaret repo oranı yüzde 2,00’den yüzdelik 2,50’ye yükseltti. Piyasaların ümit da faizde tıpkı oranda çoğalma yapılacağı yönündeydi.

Vezneci, enflasyonu yüzde 1-3 hedef aarlığında terviç taahhüdünde azimli olduğuna işaret etti.

RBNZ, akçasal koşulların pahalılık beklentilerini sınırlamasını sağlayana ve mütemmim değer enflasyonunun uğur aralığına değirmek üzere yeterli olduğundan emniyetli olana kadar gösterge faizi acul bir şekilde terfi yaklaşımını sürdürmeye devam edecek.

Kullanılmamış Zelanda’bile pahalılık en son almanak yüzdelik 6,9 seviyesine büyüklüğünde artık.

Share: