Aksaray Martir Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan, Açacağı Parka ‘Şehit Ermiş Bülbül’ Adını Vereceğini Duyuran Aksaray Belediyesi’ne Aksülamel: “Aksaray’da…

KEMAL HAYSIYET ATALAY

Aksaray Belediyesi’nin Kurtuluş’taki Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Şehit Aziz Bülbül’ adını vereceğini duyurması, kentteki martir ailelerinin tepkisini çekti. Aksaray Martir Aileleri Içtimai Yardımlaşma ve Tesanüt Derneği Başkanı Hüseyin Eli Açık, “Aksaray’dahi martir mi yok? Şehit yakınları, ‘Siz Aziz Bülbül ismine neden müdahale etmediniz’ diye niteleyerek bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Eren Bülbül, bizim bile başımızın tacı. Taze yaşında bu vatan için canını feda etti, fakat tığ ne olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Aziz Bülbül’ün ismi seçme yerde var. Birilerini kahraman ilan yazar bizim çocuklarımızı, 185 çıngı şehidimizi bulunmayan addetmek on paralık kimsenin haddi değil” dedi.

Hüseyin Selek, Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Şehit Muazzez Bülbül’ adının verileceğini açıklanan Aksaray Belediyesi’ne reaksiyon gösterdi. Koçak, ZÜMRÜDÜANKA olgun Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ILLET AYRIM YAPILIYOR BİLMİYORUM”

“Şehit babasıyım. Bilcümle şehit aileleriyle içli dışlı oluyoruz. Onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Çözebildiğimiz büyüklüğünde kendimiz, çözemediğimiz kadar yetkililerden arkalama alıp çözmeye çalışıyoruz. Aksaray’dahi geçmiş şehidimiz, yıldırı şehidimiz. Bununla beraber 185 sunum yıldırı şehidimiz var. Benim oğlum, 110’uncu şehitti. 2006 yılında teröristlerle girdiği çatışmada, Hakkari Şemdinli Derecik bölgesinde şehit olmuştu. Demin şehitlerimizin isimlerinden bazıları çok civar plana çıkartılmış durumda. Tam şehitlerimiz ortada ayrım yapılıyor. Çocuğumun, yararsız kokan, şehit babası adına utandığım ufak tıpkısı sokakta ismi var, isminin altında yararsız konteyneri duruyor. Bu konuyu henüz ilk dile getirdim. Sokak isminin yazdığı tablo büküldüğü üzere şehidin ismini de göremiyorsunuz. Bu yıldan en son benim çocuğumun ismi noksan, Kurtuluş’ta tıpkısı okula ismini verdirdik. Sair gâh şehitlerimizin ismi ana yol, çıkmaz, meslek, park yeri üzere yerlere veriliyor. Benim çocuğum kadar ara sıra çocuklara sebep ayrım yapıldığını bilmiyorum.”

“ŞEHİT GELDİĞİ ANT YERYÜZÜ ÇOKÇA BİZİM İÇİMİZ YANAR”

Aksaray Belediyesi’nin martir aileleri ile meşveret yapmadan bu tür konularda karar aldığını rapor fail Verimli, uray başkanına 10 martir babasıyla ziyarete gitmelerine rağmen derneğe seçme görüşme yapmadığını söyledi. Alicenap, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maatteessüf Sayın Başkan, tenezzül edip bizi ülfet etmedi. Bu işlemler toplumsal iletişim araçları paylaşımı ile olmuyor. Şehit geldiği ant, Türkiye genelinde bildirme haddinden fazla bizim içimiz yanar. Kimesne kusura bakmasın, çünkü o acıyı yaşayanlar bizleriz. Öyle toplumsal medyadan yapılan ‘ciğerim yandı’, ‘içimize kambur ateşi düştü’ kabilinden paylaşımlar on paralık tatminkâr değil. Öyle paylaşımla üstelik olmuyor. Siyasiler, şehit geldiğinde babasıyla bereketli mübarek foto çektirip ‘Bak yanındayız’ mesajı verir. Merasim biter, biraz kere ziyarete gidilir, ondan sonraları familya boydak bırakılır. Ben, 12 yıldır bunları yaşıyorum ve bu boyut olağandan içimizi yakıyor, çokça üzülüyoruz.

“TEZAHÜRAT EDEN, SİYASET FAIL, HAYRINI GÖREMEYECEK”

Şüheda üzerinden şu anda ne oluyor ne bitiyorsa şehitlerimizin haberi var. Emin olun sizlere hakkını helal etmiyor. Şehitlik üzerinden gösteri eden, yöntem işleyen, hayrını birlikte göremeyecek” diyen Alicenap, “Şayet benzeri martir babası adına benim canım yanıyorsa, yakıyorsanız bu tıpkısı haktır. Şehitler unutmayacak, ahirette görüşürüz. Hakkımızı dahi helal etmiyorum. Beni aynı martir yakınım arayıp, ‘Başkanım, Aksaray’de martir mi namevcut? Ermiş Bülbül de bizim şehidimiz. Türkiye’dahi hep bizim şehidimiz. Başkanım belediye başkanına nasıl sesimizi duyururuz’ dedi. Ego bile ‘Ulaşamayız’ dedim. Dernek başkanı olmama rağmen pekâlâ ulaşamadığımı sorunca, belediyenin bizlerle istişare yapmadığını; derdimizi, sıkıntımızı sormadığını ve önemsemediğini söyledim.

“AKSARAY’DA ŞEHİT Mİ YOK”

Aksaray’daki 185 şehidin bu nev kararlarla bulunmayan sayıldığını belirten Ahi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim çocuğum birlikte 20 yaşında martir oldu. Illet bizim çocuklarımızın ismi hakeza majör yerlere verilmiyor? Ben yandım, benim ciğerim yandı. Benim çocuğumun isminin altında yararsız var. Bibi utanmıyor musunuz? Bizi bypass etmeye, yok saymaya kimsenin hakkı namevcut. Üç sene hangi yaptınız? Aksaray Belediyesi’nin derneğimize denizdeki aynı kum tanesi kadar faydası oldu mu? Olmadı. Sayın Başbuğ, Allah aşkına sen kimin oyları ile geldin? Eren Bülbül birlikte gayrı şehitler birlikte Allah katında şehittir. Aksaray’bile şehit mi bulunmayan? Şehit yakınları, ‘Siz Muazzez Bülbül ismine hastalık müdahale etmediniz’ diye niteleyerek bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Aziz Bülbül, bizim üstelik başımızın tacı. Dinç yaşında bu yurt için canını feda etti, fakat biz ne olacağız? Bu ayrımın sebebi hangi? Ermiş Bülbül’ün ismi rastgele yerde var. Sorsaydınız, fikrimizi alsaydınız. Birilerini yiğit zar yazar bizim çocuklarımızı, 185 modül şehidimizi namevcut addetmek on paralık kimsenin haddi değil. Kimesne kusura bakmasın.

“ŞEHİT AİLELERİNİN HAYIR DUASINI ALIYORLAR”

Aksaray Belediyesi’nde yan gelip yatan personeller varken biz derneğe biricik personel alamadık. Ayrımsız bardak çayları da nasip olmadı. Bizlerden vergi alıyorsunuz. Ancak Aksaray Vali’mize, Valiliğimize çok teşekkürname ediyorum. Bize eş çıktılar, kimseye eksikli etmiyorlar. Ego, Sayın Vali’mize ve yardımcılarına ayrı ayrı teşekkürname ediyorum. Martir ailelerinin yararlı duasını alıyorlar. Bunu şehitlerimiz de görüyor.”



Share: