Depremde hayatını kaybeden Taha Duymaz’ın aylar önceki söyledikleri gündem oldu: Çok yaşayacağımı düşünmüyorum

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilimizde kilolu yıkımlara sebep oldu. Binlerce binanın çökmesiyle 40 bine andıran vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hatay’da güçlü ve çektiği yemek videolarıyla ünlenen toplumsal iletişim araçları fenomeni Taha Duymaz ve kız kardeşi bile çökme altında kaldı. İki kardeşin donmuş bedenleri depremin 12. gününde göçük altından çıkarıldı.

“HADDINDEN FAZLA YAŞAYACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM”

19 yaşında hayatını kaybeden Taha Duymaz’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Bodur sürede Twitter’bile trend listesine giren Duymaz’ın sakat videoları arka arkaya paylaşılmaya başlandı. Fenomenin 9 ay evvel yayınladığı benzeri videoda “Gelecekle ait planların hangi?” sorusuna verdiği karşılık üstelik binlerce sevimli aracılığıyla paylaşıldı. Haddinden Fazla yaşamayacağını söyleyen Duymaz, “Türkçesi ego geleceği görmüyorum. Yarına kadar kalır mıyım ölür müyüm bilmiyorum. Ego birkaç yaşayacağımı düşünüyorum. Illet böyle düşündüğümü bilmiyorum ama ben haddinden fazla yaşamam. Az yaşayacağımı düşündüğüm için dahi geleceğe dair planlar yapmıyorum” diyor.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Taha Duymaz, bire bir hafta geçmiş geldiği Hatay şehir merkezinde, ziyaretine gittiği halası Hülya Demiralp’in (45) evinde depreme yakalandı. Akevleri Mahallesi Saray Apartmanı’nda mevcut eş yıkıldı. Duymaz ile kız kardeşi Melek Ziya Duymaz (17), halası Imge ve eniştesi Cuma Namazı Demiralp (47) göçük altında kaldı. 6 Şubat’tan buna yana süren kontrol çalışmalarında zaman Taha Duymaz ile kız kardeşi Ferişte Berrak Duymaz’ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Share: