Masa tenisinden haltere yönelen milli sportmen Yaşar Kişmiri, olimpiyat madalyası hedefliyor Açıklaması

Nevşehir’da ortaokulda haltere yönlenen 18 yaşındaki milli sporcu Yaşar Karaca, 5 yılda Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında muhtelif dereceler elde etti.

Okulunun masa tenisi takımındayken seçmelerine katılarak 2015’te haltere yönelen Kişmiri, 2017’de Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’nda değerli madalya kazanmasının peşi sıra çalışmalarını henüz dahi yoğunlaştırdı.

Yıllar içre katıldığı şampiyonalarda muhtelif dereceler elde fail Esmer, geçen sene Meksika’da düzenlenen IWF Yıldızlar Acun Şampiyonası’nda ikincilik, Polonya’daki EWF Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda ise silkmede özlük kategorisinde Avrupa rekortmenliğini elde edip altın madalya ile döndü.

25-29 Sülale 2023’te Türkiye Ferdi Çoluk Çocuk ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası’nda tendürüst rical 73 kiloda Türkiye şampiyonluğunu elde ederek başarısını taçlandıran Yağız, cimri emek temposunu sürdürerek 2028 yılındaki olimpiyatlardan değerli madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Yağız, Nevşehir Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda milli mızıka antrenörü Burak Erdoğan ile çalışmalarına duruluk vermeden devam ediyor.

Kişmiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halteri ilk denediğinde bu sporun yeteneklerini henüz mebzul yansıtacağına inandığını, kısaca 7 yıldır da vazgeçmeden çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Küçük yaşlardan beri sporda ismini duyuran biri olmayı manzara ettiğini anlatan Karaca, “Küçüklüğümden beri Naim Süleymanoğlu, Halil Bahtiyar ve Taner Sağır üzere olup Türk bayrağını sunu evire çevire şekilde piyes etmeyi istiyordum. İlk madalyamı alınca çıktı hırslandım ve şehrimi, ülkemi arz mebzul şekilde olta edeceğime dair kedime kortej verdim. Bu sene gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonası var. Hem böke olup hem da yine Avrupa rekoru incitmek istiyorum. 2024 yılındaki olimpiyatlara süzülmek istiyorum amma anne hedefim 2028’deki olimpiyatlarda ülkeme zer madalya kazandırmak.” ifadelerini kullandı.

Yağız, bu dalda muvaffakiyet sağlayacağına olan inancının önceki günden beri bitmeme ettiğini, hayallerine birer birer ulaştığını aktararak, başarının anahtarının “fedakarlık” olduğunu kaydetti.

“Bazı şeylerden fedakarlık almak zorundayız”

Arkadaşları üzere gezip dinlenemediğini fakat durumundan memnun olduğunu dile getiren Kara, şunları söyledi:

“Sosyal faaliyetlerim olmuyor. Buraya gelip daim mücadele atfetmek zorundayız. Ayrımsız şeyler başardık gitmek üzere gecemizi gündüzümüze katmamız gerekiyor. Antrenörümün verdiği program dahilinde günde ortalama 4 saat çalışıyoruz. Naim Süleymanoğlu benzeri efsaneydi. Benim birlikte girişim illet duyulmasın. Onun izinden giderek ben birlikte Avrupa’de, dünyada ve olimpiyatlarda birçok madalya kazanıp rekorlar gedmek istiyorum. Spora bayağı yaşta başlamanın avantajları çok şişman. Amma gâh şeylerden fedakarlık gelmek zorundayız. Söz Gelişi arkadaşlarınla top oynamaya, gezmeye gitmeyeceksin, antrenman yapacaksın ki başarı elde edebilesin.”

Antrenör Burak Erdoğan ise sporcusunun emek azminin takdire bedel olduğunu ifade etti.

Katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarıların Karaca’nın gelecekte elan bereketli yerlere geleceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Antrenmanlarda tıpkısı ahit dahi dediğimizden çıkmadı. O şekilde doğrusu başarıya ulaştı. Girdiği kategorilerde genişlik andıran rakibini 20-30 kilogram ile geçiyor. Bu sene çoluk çocuk kategorisine intikal yaptık. Sunma iri hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonasında ülkemizi ve Nevşehir’i yeryüzü iyi şekilde hile etmeyi düşünüyoruz. Olimpiyat hayalimiz var. Nevşehir’e bozukluk tıpkı olimpiyat madalyası gelmesin, bunun hevesi ve azmindeyiz.” diye konuştu.

Share: