Ayrıntılar ameliyata akülü araba ile gidiyor

Kollar ameliyata akülü makine ile gidiyor

MALATYA – Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ameliyata alınacak kollar amacıyla akülü komütatör uygulaması başlatıldı. Kentte bire bir önce olan uygulama ile çocukların faaliyetler korkusunu yenmesi hedefleniyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, hastane yönetimi aracılığıyla çocukların operasyon korkularını yenmeleri amacıyla akülü araba uygulaması başlatıldı. Hastanede otama gören dallar servisten ameliyathaneye akülü araçla eğlenerek gidiyorlar.

Hayırsever işadamının ödül ettiği akülü araçlarla çocukların mutlu tıpkı şekilde endişelerini yenerek ameliyathaneye gittiklerini belirten Turgut Özal Tababet Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adaletli Başkıran, “İnönü Üniversitesi Çocuk Cerrahi servisinde faaliyetler olacak çocuklarımız sedye ile endişeli aynı şekilde ameliyathane gideceklerine iş adamı Mustafa Tari’nin ihsan ettiği akülü araçlarla çok mutlu tıpkı şeklide ameliyathaneye gönderiyoruz. Geleceğimizi hayat ettiğimiz çocukları bahtiyar ve endişesiz tıpkı şekilde ameliyathaneye kadar koymak hem onların stresini azaltıyor hem üstelik cerrah ve hasta bakıcımızın stresini azaltıyor” dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin çocuk dostu tıpkısı şifahane olduğunu ifade eden Başkıran, ” Alelhusus haddinden fazla balaban cerrahi işlemlerin yapıldığı uykuluk nakli, kemik iliğin nakli gibi cerrahi işlemlerin yapıldığı benzeri hastanede karaciğer nakli servisimizde yatan ayrıntılar için benzeri oyun sahası yapıldı. Bu de tıpkısı iyicil iş kadını yoluyla yapıldı. Orası ağız ağıza çocukların oyun oynayabileceği şekilde organize edildi. Bala dostu ayrımsız hastane şeklinde alelhusus bala servislerinin ve yavru hastaların çok olduğu yerlere aut alanlara de çocuk parkı şeklinde bazen düzenlemelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Ameliyata girecek çocuklarda stres oluştuğunu dile getiren Bala Cerrahisi Prof. Dr. Turan Felek birlikte, “Çocuk hastalar ailelerinden ayrıldıkları devir ağır şekilde strese giriyorlar. Bunun yenmenin yer sunturlu yöntemlerinden birisi da çocukları oyuncaklarla onları eğlendirecek aynı şekilde ameliyathaneye söylemek. Bu nedenle bu hayrı işleyen gelişim adamımıza teşekkür ediyoruz. Hastalarımız amacıyla yavaş tıpkı yardım olacağına inanıyoruz” diye konuştu.



Share: