Şırnak’ta meri referans işleyen umum öğrenciler yurtlara yerleşti

Şırnak Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, meri sınırlı başvurusunda kâin öğrencilerin tamamının yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

Değer, gazetecilere, kentte bakım veren 3 KYK yurdunda yapılan hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini, ati hafta başlayacak üniversite öğrencilerini beklediklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarla yurtların kapasitelerini artırdıklarını vurgulayan Değer, şunları kaydetti:

“Hem kız hem dahi eş yurdumuzda hiçbir öğrencimiz yedekte kalmadı, kâffesi kökten sürme kendisine yerleşti. Gayet bereketli bire bir ortamı öğrencilerimize hazırladık. Sonuç mertebe konforlu tıpkısı rahatlığa erbap. Öğrencilerimizi bekliyoruz, onlara şimdiden başarılar diliyoruz. İdil, Cizre ve Silopi ilçelerimizde bile tahminî 390 öğrenci eskimemiş pusat yaptı. Oradaki öğrencilerimizi üstelik ayrı ayrı misafirhanelerimize yönlendirdik. Orada de tıpkısı sav bulunmayan. Ensiz üstüne burada yer ufak aynı mesele namevcut. Üste önümüzdeki yılın tedbirlerini birlikte almış bulunmaktayız.”

Yurda yerleşen öğrencilerden Fatma Sıra ise beklediğinden daha dolgunca ayrımsız mahdut ortamı bulduğunu belirtti.

Adıyaman’dan geldiğini ve üniversiteye yerleştiğini nâkil Ruz, “Ailemle birlikte kazandığım üniversiteyi ve yerleştiğim yurdu sarmak istedik. Hem üniversite çok güzel hem bile ensiz haddinden fazla pir. Bu kadarını beklemiyordum çokça mutluyum.” diyerek konuştu.

Share: