Lokanta temel şef olmasını istediği oğluyla aynı üniversitede terbiye görüyor

Bingöl’birlikte lokanta işleten Aysel Arda Güven, reis olmasını istediği oğluyla Bingöl Üniversitesi Içtimai Ulum Çığır Yüksekokulu Aşçılık Programı’nı kazanarak, alay malay eğitim bilimi görmeye başladı.

Kent merkezinde 7 yıldır lokantacılık eden 40 yaşındaki Güven, liseden mezun olduktan sonradan yanında çalışmaya başlayan 21 yaşındaki oğlu Kağan’ın mutfaktaki yeteneğini fark etti.

Oğlunun bu alanda eğitim alarak ilerlemesini talip temel Güven, onu güdülemek amacıyla alay malay darülfünun sınavına hazırlandı.

Girdikleri sınavda aldıkları puanla Bingöl Üniversitesi Toplumsal Bilimler Patika Yüksekokulu Aşçılık Programı’na yerleşen ana ve oğlu, aynı sınıfta eğitim görüyor.

Mutfağını paylaştığı evladıyla kânunuevvel arkadaşı üstelik olan Atılganlık, kullanışlı eğitimlerde hazırladıkları yemeklerle yeteneklerini sergiliyor.

“Güçlükle dışında üstelik ülkemizin yemeklerini yarmak istiyoruz”

Ana Aysel Ardıl Cüret, AA muhabirine, 7 yıldır lokantasında yöresel yemekler yapıp müşterilere sunduğunu söyledi.

Yanında etkin oğlunun yeteneğini ve halk lezzetini ayırt edince bu alanda kendisini geliştirmesi üzere eğitim bilimi almasını istediğini dile getiren Hamaset, birlikte okumaya değişmeyen verdiklerini, sınavda başarılı olunca bile bir bölüme yerleşerek derslik arkadaşı olduklarını belirtti.

Yiğitlik, “Beraber ibret çalışıyoruz, okula gidip geliyoruz. Oğlumla gelişigüzel ihata etmek çok güzel benzeri kalp, alım donör. Oğlumu giderek çok ünlü ayrımsız lider, öğrenciler yetiştiren akademisyen yerine kısaltmak isterim. Ev dışına gidip ülkemizin yemeklerini orada üstelik fethetmek istiyoruz. Orada güzelce tıpkısı lokanta açıp işimizi ilerletebiliriz. İş yerimde oğlumun desteğini çokça görüyorum. O çalışırken gözüm arkada kalmıyor.” dedi.

“Annemin mutfağa dair haddinden fazla bilgisi var”

Hakan Büzük de liseden mezun olduktan bilahare aşındırmak yapmaya başladığını ifade etti.

Yeteneğini görünce da devam ettiğini anlatan Atılganlık, “Annemle mutfağa girdikten sonradan bu alanda darülfünun okuma niyetimiz oluştu. Ayrımsız bölümde okumaya başladık. Onun yanında yemeklerin püf noktasını ve yeni teknikler öğreniyorum. Annemin mutfağa dayalı çok bilgisi var, ben üstelik ondan faydalanıyorum. Aynı nevi bire bir kadem önümden elimi tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Cüret, annesiyle bu arada okuduğunu herkese gururla söylediğini dile getirerek, alay malay okula gidip geldiklerini, ödev yaptıklarını, vakit arkadaşı olduklarını belirtti.

Bingöl Üniversitesi Toplumsal Bilimler Iz Yüksekokulu Öğretim Yardımcısı Muazzez Bükey birlikte aşçılık programında dişçi, güvenlik mensubu, mimar, mühendis ve sarıklı kadar farklı çığır gruplarından da öğrencileri olduğunu kaydederek, bu programdaki öğrencilerin gözyaşı ortalamasının başka bölümlere göre henüz yukarda olduğuna meni etti.

Öğrencileri Aysel Ardıl ve Melik Yiğitlik’in kılgısal eğitimlerde mutfakta hünerlerini sergilediğini anlatan Bükey, bu durumdan kıvançlı olduklarını tabir etti.

Bükey, “Asıl anlaşılan bir vuzuh katetmişken, çocuğu birlikte uzmanlaşmaya çalışıyor. Bu bile şunu gösteriyor; aşçılık programı esasen yalnız benzeri patika grubunun oluşturulması üzere verilen benzeri eğitim değil, farklı çığır grubundan insanların de hususi ilgilendiren alanı.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: