Kastamonu Üniversitesi ekibinden yer sarsıntısı bölgesindeki afetzedelere yardım eli

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan kadro, hareket bölgesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Kastamonu’ya bölüm yaptı.

Kastamonu Üniversitesi’nin müzaheret malzemeleriyle gelişigüzel bindi üzere zelzele bölgesine gönderdiği Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki tedrisat elemanları, yönetsel personel ile öğrencilerden oluşan gönüllü takım, deprem bölgesinde çalışmalarını tamamladı.

Kastamonu Üniversitesi, 6 Şubat’ta meydana gelen şişman hareket felaketinin peşi sıra Kastamonu İl Kıran ve Ivedi Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile iletişime geçerek sarsıntı bölgesindeki müzaheret çalışmalarına katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki grup, Hatay’da Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla Etki ilçesinde taharri istirdat faaliyetlerine akmak amacıyla görevlendirildi. Kol, burada tevellüt fail bire bir kadının hastaneye yetiştirilmesine koruyucu oldu.

Ekip ayrıca hareket bölgesinde yardım malzemeleri dağıtarak, çadırlar kurdu ve değişik ihtiyaçları durdurmak amacıyla da çalışmalar yürüttü. Arkalama tırlarının boşaltılması ve tasniflenmesi birlikte dahil olmak için, Türkiye ve dünyanın gelişigüzel yerinden mevrut yardımların sınıflandırılması için çalışan kadro, 14 Şubat’ta dönem yolculuğuna başladı.

Hatay’da meydana gelen zelzele felaketinde arama istirdat çalışmalarına katılan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Ekip Lideri Prof. Dr. Bilgehan Baydil, iki hasis yavrusuna sarılarak ölüm fail ve üçünü aynı tabuta almak zorunda kaldıkları bir ocak, enkazda bulduğu tıpkısı patiği koklayarak ağlayan baba ve yardım amacıyla gönderilen plastik tıpkısı poşetteki 3 paket bisküvi ile 200 gram sıska üzüm anılarının kendisini çokça etkilediğini belirtti.

Hatay’da tamamen yıkılan ve kısmen ayakta küsurat yapı sayısının 8 bin 500 civarında olduğunu ve şehrin yerle ayrımsız olduğunu rapor eden Baydil, afetin geniş bire bir coğrafyayı etkilediğini fakat devletin tamam imkanlarıyla bölgeye müdahale ettiğini söyledi.

Baydil, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, bire bir zamanda halkın deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ve arama istirdat eğitimlerinin mecmu amme hava kuruluşlarına verilerek ekipler oluşturulmasının mecburi kuzuluk getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, devletimizin vacip tedbirleri ve çalışmaları yürüteceğine olan inançlarını belirtti.

Prof. Dr. Baydil, böyle çekicilik donör benzeri görevi kendilerine layık görmelerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkürname ederek, ekibinde meydan kayran tam akademik ve yönetsel personele ve öğrencilere teşekkürlerini iletti ve grup kendisine gene verilecek bir göreve hazır temas zaman olduklarını belirtti. – KASTAMONU

Share: