Depremleri hayatiyetli Rüya Akyürek, çekinmek meşgul anları anlattı: Şehadet getirip ölümü bekledik

6 Şubat’ta Kahramanmaraş suret üssü meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da balaban yıkımlara illet oldu. Depreme eşi ve kızıyla gelişigüzel Adana’da yakalanan Türk Nutuk Müziği sanatçısı Umut Akyürek, yaşadığı balaban korkuyu anlattı.

“99 DEPREMİNDEN ON IKMAL ELAN ŞİDDETLİYDİ”

Instagram hesabından pazartesi haset öğle saatlerinde meydana gelen 2. hareket anındaki çığlıklarını yayınlayan Akyürek, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlar yer sarsıntısı gecesi Adana’daydık eşim ve kızımla. Videoyu calip bile Melek Bal. Yalnız çok büyük ayrımsız detay var kimesne bahsetmiyor herhalde şoktan. İlk yer sarsıntısı, sabahleyin 04:17’dahi oldu kısaca aynı buçuk zaman sürdü. 1999 depremini birlikte yaşamış biri adına çok bayındır söyleyebilirim ki ondan on tekmil elan şiddetliydi ve çok detaylı sürdü.”

“İLK DEPREMDEN DAKİKALAR BILAHARE MEYDANA GELEN DEPREMDEN BAHSEDİLMİYOR”

“Şahitlik getirip çaresizce ölümü bekledik. Ve işte bahsettiğim ilim, tıpkı ilkokul dakika sonralari ikinci tıpkı deprem henüz oldu 04.30’a akilane aynı şiddette ama henüz kısa ondan kimesne bahsetmiyor. Bu video ise öğlen 13.30’ta yaşadığımız 7.6’lık yer sarsıntısı. Haddinden Fazla amma haddinden fazla korkunçtu, panik atak hastası oldum. Cenabıhak bire bir daha bu millete hareket yüzü göstermesin.”

Share: