Milli atlet Cihat İlhan, olimpiyatlara Kenya ve Erzurum’da hazırlanıyor Açıklaması

Kırklareli’nde hayatiyetli 27 yaşındaki milli atlet Cihat İlhan, 2024 Paris Olimpiyatları için yükselti antrenmanlarını Erzurum, şita antrenmanlarını ise Kenya’bile yapıyor.

Kırklareli Toyluk ve Spor Müdürlüğünde atletizm antrenörü olarak de görev yapan Cihat İlhan, AA muhabirine, Erzurum’birlikte yaşadıkları dönemde 7 yaşındayken, atletizmle ilgilenen ablasının peşinde koşarak bu spora alçalma saldığını söyledi.

Daha sonra beden eğitimi öğretmeninin de teşvikiyle atletizme başladığını anlatan İlhan, 2004’da Diyarbakır’üstelik, 2005’de Ankara’de düzenlenen yarışmalara katıldığını dile getirdi.

İlhan, Spor Lisesi’nde tahsil gördüğünü, Kocaeli Darıca Belediyesi Spor Kulübüne nakil olduğunu ve peşi sıra kamer-degaje formayla koşmaya başladığını ifade etti.

2014’te Portekiz’bile planlı Böke Kulüpler Kupası’üstelik bir numara olduğunu tamlayan İlhan, milli topluluk namına katıldığı maraton ve yarı maratonlarda kürsüye çıkarak Türkiye’ye birçok madalya kazandırdığını kaydetti.

Ay-açıkça sportmen, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılan maratonda 2 saat 23 an 12 saniyelik kademe elde ettiğini, Kenya, Portekiz, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Fransa’nın dahi aralarında olduğu 25 ülkede maratonlara katıldığını anlattı.

Devlet desteğiyle 3 kıtada kamplara iltihak fırsatı yakaladığını anlatan İlhan, “Kenya’bile 6 ay kamp yaptım bu süreçte. Türkiye’ye döndüğümde Balkan Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Bir zamanda Balkan Nısıf Maraton Şampiyonası, Balkan Maraton Şampiyonası ve Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda koştum. Avrupa’da 23 gözyaşı altı kategorisinde sunma ongun koşan atlet unvanını aldım.” dedi.

“Hayalim parmakla gösterilen sporculardan biri koyulmak”

Yükselti antrenmanlarını Erzurum’birlikte, kış antrenmanlarını ise Kenya’bile gerçekleştirdiğini belirten İlhan, “Antrenmanlarımız kuvvete dayalı değil dahi daha çok ayrıntılı ara oluyor. Mesela 30, 35, 40 kilometre koşuyoruz. Piste geldiğimiz devir 5 kilometre ısınıyoruz. Dört kez 5000 metre yapıyoruz. Soğumayla birlikte 35-40 kilometreleri bulabiliyor. Hayatımız yatmaktan, koşmaktan ve beslenmekten ibaret. Bire Bir içtimai hayatımız yok.” ifadelerini kullandı.

İlhan, 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlandığını anlatarak, “İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları yolunda güzelce ayrımsız basamak elde edip, ülkeme, bayrağıma, milletime bunu armağan ederim. Hayalim Türk atletizm tarihinde parmakla gösterilen sporculardan biri almak. Şu anda öyle sayılmayız, aslında bizim büyüklerimiz daha üzücü şartlarda elan büyük dereceler koştular. Hangi ant boynuz kulağı geçerse, o ant hayallerimize kavuşmuş olacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

Share: