Sakat nişanlısı marifetiyle öldürülmüş kızın babası konuştu

Aksaray’de eski nişanlısı yoluyla silahla vurularak maktul kızın babası Doğanay A, zanlının sunu korkulu cezayı almasını istediğini söyledi.

Merkeze sınırlanmış Çimeli köyündeki evlerinde taziyeleri kabul eden baba Doğanay A, gazetecilere yaptığı açıklamada, alın tarafın daha önceki kızlarını istediğini, rızası olmadığını ancak familya büyükleri araya girince nişanı yaptıklarını belirtti.

Kızının yaşı sıradan olması zımnında kendisinin bire bir baba olarak düğünün hızla yapılmasını istemediğini ifade eden Doğanay A, şöyle konuştu:

“Alın canip birlikte bize, ‘ağabeyi var evvel onu evlendireceğiz ondan sonraları Muhammet K’nin düğününü yapacağız. Şimdilik bu işin ismi muhtemelen olsun’ dedi, biz dahi onayladık. Nişanı yaptıktan 3 ay sonraları kızım bana şikayette bulundu. Muhammet K, halis kardeşinden kızımı kıskanıyormuş, kızıma zırh çekiyormuş. Bu olaydan sonra aileyi ve köyün muhtarını çağırdım. Bir olayı bunların birlikte bile yaptı. Silahı çıkardı hepimize doğrulttu. Ego dahi bu işin kötüye gideceğini fikren, belgi eşyalarını gönderdim. Bu olayın peşi sıra dahi evimin peşinden ve karşısından zırh attı.”

Doğanay A, bu olaylar karşısında savcılığa cürüm duyurusunda bulunduğunu, şikayetin ardından şüphelinin devrisi ahit yine habbe güzel zırh attığını ati sürdü.

Cebin tarafın, daim namına tehditte bulunmaya ve çor vermeye bitmeme ettiğini savunan Doğanay A, görüngü anını şöyle anlattı:

“Bütün familya kınaya gitmiştik. Araçtan indiğimde silahın namlusuyla karşı karşıya geldim. Muhammet K, bana akıllıca dağ etti, kafamı derhâl çektim ama kurşun kulağımın yanından girmiş ve omzumun peşi sıra çıkmış. Tanrı esirgedi beni. Kızım yerde yatıyordu, konusunda sarıldım. Silahı çevredekilere akla yatkın tutunca üzerine yürüdüler. Şayet cebe tutukluluk yapmasaydı, kamu ailemi vuracaktı.”

Doğanay A, Muhammet K’nin yeryüzü nazik cezayı alması için ellerinden gelen cemi çabayı göstereceklerini belirterek, “Devletimize güveniyorum. Zanlının en çetin ve en büyük ukubet ne varsa onu almasını istiyorum. Başka aileler yanmasın. Dünyam yıkıldı. Tığ gidemeden evladım gitti.” diye konuştu.

Muhammet K. (24), 3 Aralık’ta tıpkısı arkadaşının kına merasiminin yapıldığı Muhsin Çelebi Mahallesi’ndeki düğün salonunda çarkıt nişanlısı M.A. ve babası Doğanay A’yı silahla yaralamıştı. Aksaray Yetişek ve Araştırma Hastanesine kaldırılan M.A. yapılan müdahaleye karşın kurtarılamamıştı.

Olayın ardından kaçan meşkûk Muhammet K, polis güçleri ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Share: