Konya’da Büyükşehir Belediyesi’ne ilgili efsanevi barınağında yaşanan köpek katliamına YANLIŞSIZ Parti’den önceki değerlendirme: Yabani şekilci hepimizin vicdanını yaraladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Efsanevi Bakımevi ve Iyileştirme Merkezi’nde aynı görevlinin elindeki kürekle kafasına kaba çarpış indirip öldürdüğü köpeği daha bilahare iple sürüklemesi, kül Türkiye’nin vicdanını yaraladı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın peşi sıra idarehane müdürü için sıkı soruşturması başlatılıp görevden uzaklaştırılırken iki güç gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye atıf edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkeme yoluyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“HEPİMİZİN VİCDANINI YARALADI”

Görüntülere herhangi bir kesimden aksülamel yağarken DOĞRU Parti’den önceki izah geldi. DÜRÜST Parti Genel Başbuğ Yardımcısı ve Öğür Sözcüsü Ömer Polat, yaşananların herkesin vicdanını yaraladığını belirtti. Çelik, “Bilcümle canlılar aynı evrenin parçasıyız. Konya’üstelik hayvanlara alın sergilenen yabanıl şekilci, hepimizin vicdanını yaraladı ve dikçe üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına mümin ayrımsız değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere katiyen hoşgörü göstermeyiz” dedi.

“CEMI TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

DOĞRU Fırka’li Polat sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Evlatlarımızın ve vatandaşlarımızın iyesiz hayvanlar yoluyla saldırıya uğramasını, vatandaşlarımızın kıygın olmasını engelleyecek eksiksiz tedbirleri alacağız. Aynı zamanda da hayvanların ezinç ve kalpsizlik görmesini engelleyecek mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

“TAVRIMIZI DAHA ETKİLİ ŞEKİLDE UYGULAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere, hem çıkmaz hayvanlarına topluluk çıkacak hem birlikte insanımızın bu garip sorunlarla karşılaşmamasını sağlayacak tavrımızı elan canlı şekilde uygulayacağız. Yetkililer bu doğrultuda lüzumlu tedbirleri kabul etmek amacıyla talimatlandırılmıştır.

“BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI”

Konya’daki kahir görüntülerin arkası sıra Valiliğimiz ve Belediyemiz derakap engelleme etmiştir. İlgili eşhas görevden alınmıştır. Başsavcılık anket başlatmıştır.”

Share: