CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ‘MAHALLE BİZİM, GENÇLİK BİZİM PROGRAMI’NDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’dahi AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Mahalle Bizim, Bilgisizlik Bizim Programı’na katıldı. Malatya Eşkal Kapalı Spor Salon’unda planlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslenme etti. Programa katılan çoluk çocuk, kamer-çıplak ve SELIM Öğür’nin bayraklarıyla Erdoğan’a tezahüratta bulundu. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Mahalle Bizim, Bilgisizlik Bizim’ kampanyasının kapanış toplantısına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bugüne kadar 81 yer ve 900 ilçede yapılan kampanyayla 3 bin 500 Mahalleye ulaştıklarını belirten Erdoğan, ‘Hakkari’nin Kaynak Mahallesi’nden, Edirne’nin Vadi Mahallesi’ne, Antalya’nın Finike Mahallesi’nden Sinop’un İncedayı Mahallesi’ne, Erzurum’un Lalapaşa Mahallesi’nden İzmir’in Erzene Mahallesi’ne büyüklüğünde ülkemizin ciharıyek beraberinde 150 bin gencimiz ‘mahalle bizim deneyimsizlik bizimdir’ dedi. Birileri ‘AK Fırka’birlikte toyluk yok’ diyor. E cahillik burada. Gençlerimizle tıpkı araya geldiğimizde bizim bile gönlümüz gençleşiyor, ruhumuz gençleşiyor? dedi.

2023 yılında kullanılmamış dolaşma vizyonunun başlayacağını ve yıpranmamış döneme ‘Türkiye yüzyılı’ adını verdiklerini anlatım eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye yüz yılının ilhamı da, sahibi de, geleceği üstelik sizlersiniz. Sizler tamam bu yüzyılın gençliğisiniz. Siyaseti manipüle ettikleri toplumsal medya mecralarındaki kuru gürültülerden aldıkları sufleleri tekrarladıkları neymiş ağız dalaşı programlarından özlük kendilerine eş güvey oldukları toplantılardan ibaret sananlar gelsinler Malatya’daki bu yüce spor salonuna baksınlar. Az Buçuk ilk şişman açılış töreni yaptığımız meydana baksınlar. Gençlerimizle benzeri araya geldiğimiz şu salona baksınlar. Biz çabucak seçimden seçime millete revan bire bir fırka katiyen olmadık. Bizim için milletimize hizmette geçen gelişigüzel günümüz seçim günüdür. Bizim amacıyla ülkemize ürün kazandırmakla sabık temas günümüz seçme günüdür. Bu tatlılıkla seçimlere, milletimizle ant yenileme vesilesi kendisine bakıyoruz’ diyerek konuştu.

‘ORDUYA BU YAKIŞTIRMALARIN BEDELİ ÖDENECEKTİR’

Milletin kendisi üzere tuğla üstüne tuğla koymayana bitirme vermeyeceğini ve birilerinin kendisini aldattığını tamlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Milletimiz ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi amacıyla çalma dökmemişe eyvallah etmez. Birileri kendini aldatıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Milletimiz FETÖ’cülerle benzin istasyonlarında hamburger yemek amacıyla on bin kilometre sefer gidenlere yüz vermez. Milletimiz darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışan korkaklara emaneti doğrulama etmez. Milletimiz terör örgütlerini kazıyıp atarak huzurunu garanti altına almamış olana nöbet açmaz. Özellikle hele yıldırı örgütleriyle dal kola yürüyene, onların diliyle konuşana, onların değirmenine akarsu taşıyana bırakın destek olmayı, gerekirse dünyayı başına yıkar. Gençler; benim orduma, benim ordumun askerine taşlama fail, saygısızlık eden, bu malum esas muhalefetin ve diğerlerinin hiçbirine bu ülkede Allah’ın izniyle önceki seçimlerde dersini genişlik iyice şekilde verecektir. Ordumuza bu yakıştırmaların bedeli ödenecektir. Yargıda bu işin hesabını verecekler. Üzerlerine üzerlerine gidiyoruz, gideceğiz. ve bunları böyle meydanı abes çoğaltmak vasıtasıyla bu belirgin istediğiniz gibi dolaşın diyemeyiz. Bire Bir yüzyıl ilk bizleri bu topraklardan kazıyıp kovmak isteyenlere alın verdiğimiz milli mücadeleyi dişimizle, tırnağımızla kazandık.’

‘GENÇLER BİZ SİZE SEVDALIYIZ, BU MİLLETE SEVDALIYIZ’

Türkiye’ye akıbet 20 yılda kazandırılan temas eserin ve hizmetin gerisinde iri azim, oturma ve ceht olduğunu anlatan Erdoğan, ‘Eski Türkiye güzellemesi yapanların yegâne derdi o dönemlerin kaosundan kargaşasından, yokluğundan, yoksulluğundan yararlanma ediyor olmalarıdır. Demokrasisi dertli, hak ve özgürlük alanları kapalı, ekonomisi vurgun, bol bolamat düzeyi düşüncesiz, itibarı bağan benzeri Türkiye isteyen bu ülkenin üstelik bu milletin de sevdalısı olamaz. Çoluk Çocuk, tığ size sevdalıyız, bu millete sevdalıyız. Düşünce ve basiret sahibi sistem 20 yıl 30 yıl öncesinin Türkiye’siyle bugünkü Türkiye arasındaki yüzyıllık farkı görür, kabul porte. Gençler bunun üzere diyoruz kim dününü bilmeyen bugününü anlayamaz, geleceğini bile göremez. Türkiye’yi bugünlere getirirken gerçekleştirdiğimiz değme devrimle dışarıda ve içeride yıllardır tıkır tıkır işletilen stabil haddinden fazla oyunu bozduğumuz için başımıza bunca amal geldi. Vesayetle uğraş edip dahi milletin desteğiyle bunu kazanan tek siyasal takım biziz tığ. Birileri kahvesini yudumlarken darbeye maruz tarz da akşam sabaha dönmeden milletimizle birlikte on binler Atatürk Havalimanı’nda bunları akamete uğrattık. ve Liderine sahip sâdır tıpkı deneyimsizlik vardı orada. Ayrılmadılar, dik durdular. Seçkin çeşidinden terör örgütünün biaman saldırısına uğrayıp bile milletimizle gelişigüzel hepsini de sınırlarımızın dışına püskürten bir tane yönetim biziz. Kazançlı tetikçilerin önümüze kurduğu sayısız tuzağı milletimizle alay malay söküp atan biricik takım biziz. Türkiye’yi içine sıkıştırılmaya çalışıldığı cendereden milletimizle alay malay kurtarıp dünyanın sunu iddialı ülkeleri arasına çıkartan biziz. Kendisi prangaya vurulmaya çalışılan bir ülkeyi dünyadaki mazlumların ve mağdurların umudu haline getiren yine biziz. Ülkemizin akıbet 20 yılı hemen yüzyıllık iz ve hizmetlerin inşasıyla değil bir zamanda bin yıllık istiklal ve gelecek mücadelesinin yükseğe taşınmasıyla de tarihe geçecek bir dönemdir’ şeklinde konuştu.

DÜRÜST Fırka’nin güçlenmesi, büyümesinin milletin yiğitlik, dirlik, zenginlik içinde geleceğe yürümesi anlamına geldiğini dile getiren Erdoğan, SELIM Parti’nin kaderiyle milletin kaderinin bütünleştiğini vurgulayarak herkesi intihabat amacıyla çalışmaya çağırma etti.

Share: