Ilgi! O borçlar silinecek

Afiyet çalışanlarının şahıs ve mali haklarını medikal teklifle Genel Keyif Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşa nefes aldıracak düzenleme yapıldı. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların esenlik sigortasından yararlanabilmeleri üzere basitçe sağlanacak.

Borçlarının 10 bin liraya kadar olan kısmı silinecek. Sonunda mağduriyetler giderilecek ve icradaki dosya yükü azaltılacak.

Keyif sigortasından yararlanamayanlara sunulan keyif hizmet bedellerinden 31 Çatlak 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş algı tutarlarının yüzde 50’sinin, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içre defaten yahut taksitle ödenmesi halinde, düşüncesiz mütezayit kısmı terkin edilecek.

10 BİN TL’YE KADAR OLAN BORÇLAR SİLİNECEK

Sabah’ta meydan düz habere bakarak, Sağlık Icra Vekili Yardımcısı Halil Eldemir, primini ödeyemediği için açılan 85 bin 947 dosya bulunduğunu söyledi.

Eldemir, “Ilişki-Kur’lu evet bile toplumsal güvencesi olmayıp GSS konusunu boşlama etmiş olanlar var. 10 bin liraya büyüklüğünde olan düyun silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi yerinde kavrayışsız artan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası namevcut diye mankafa çevrilmiyor” ifadelerini kullandı.

Komisyon’üstelik akseptans edilen teklife göre Esenlik Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ekleme ifa alması sağlanacak. Teklife göre, hekim ve diş hekimlerinin çakılı katma ödemeleri, merkezi dümen bütçesinden yapılacak.

Hisarcıklıoğlu: Ülkelerin gelişmişliğini belirleyen sigortacılık sektörüdür

İşsizlik Sigortası Fonu bütün varlığı 3,5 bilyon TL arttı

Trafik sigortasında yüzdelik 25 çoğalma

 

Share: