Malatya malumat: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da toplu açım töreninde konuştu: (2)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin seçkin bireyini, bu ülkenin kaliteli vatandaşı haline getirecek altyapıyı kurduk. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına ve 85 milyon vatandaşımızın seçkin birine ulaşan kitap ve hizmetlerimizi bu azim ve heyecanla hayata geçirdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki belirtik düzenlenen “Battalgazi Izzet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Arık Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Ayrıksı Projelerin Toplu Küşat Töreni”nde vatandaşlara seslenme etti.

Malatya’evet elleri yersiz değil mahmul geldiklerini tamlayan Erdoğan, “Hani o birileri var ya birileri, erkek Kemal, hanımefendi. Peki bunlar hangi yapar evet? Bunlar buraya geldiği zaman herhalde seyyar yerine geliyorlar? Var mı tıpkı yatırımınız? Namevcut. Ama biz yatırımların açılışı amacıyla geliriz.” diye konuştu.

Açım programı kapsamında, eğitimde anaokulundan liseye 9 ayrı projeyi yöntemince hizmete sunduklarını belirten Erdoğan, sağlıkta 300 yataklı vagon Battalgazi Ihtişam Hastanesi ve 100 yataklı Doğanşehir Mehabet Hastanesi ile çeşitli ilçelerdeki afiyet yatırımlarını dahi zaman hizmete açtıklarını kaydetti.

Erdoğan, ulaştırma başta koyulmak üzere gayrı yatırımlarla ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ulaştırmada Malatya’yı Sivas’a bağlayan 104 kilometrelik Hekimhan yolunu, güzergahındaki 6 kilometreyi aşan 8 tünel. Dağları deldik. 8 tüneli ve 2,4 kilometreyi bulan 14 köprüsüyle alay malay resmen hizmete alıyoruz. İhale bedeli 711 milyon liralık, güncel rakamla 2,6 bilyon teklik olan bu nöbet sebebiyle güzergahtaki gezi süresi hangi olacak biliyor musunuz? 35 dakika kısalacak. Malatyalıya bu reva. Henüz gelişmemiş zamanda teferruatlı yolları ne yapalım? ‘Kısaltalım’ dedik. Bir şekilde Battalgazi Kavşağı ve yolu ile Hanım Çiftliği Köprüsü’nü birlikte zaman hizmete açıyoruz. Barhana İdaremizin 400 nefis mankafa yöneltme merkezi özellikle olmak için muhtelif kurumlarımıza ait hizmet binaları ile Kızılayımızın üretim üssünün resmi açılışlarını dahi zaman buradan yapıyoruz.”

Reisicumhur Erdoğan, TOKİ’nin Battalgazi, Pötürge, Kermen, Doğanyol, Yeşilyurt ve Yazıhan ilçelerinde tamamladığı 3 bin 482 konutu ve ahırlı karye evini de hizmete açacaklarını tabir ederek, yatırım bedeli 1 bilyon 94 milyon lira olan bu konutlarda doğruluk sahiplerine sağlıkla huzurla sağ esen oturması dileğinde bulundu.

Belediyelerin da tamamlanan haddinden fazla heybetli yatırımları bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar 276 milyon lira yatırımla değişik ilçelere kazandırdığı asfalttan mekân düzenlemesine, yoldan altyapıya, sarıerik deposundan savuşturmak fabrikasına cümle 30 ayrı yapıt ve hizmeti zaman yöntemince açacaklarını anlatım etti.

Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Yazıhan belediyelerinin tamamlanan çalışmalarının açılışlarını üstelik yapacaklarını belirten Erdoğan, hususi sektörün kamu eliyle desteklenen 73 milyon liralık 9 ayrı projesinin açılışını de gine zaman gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan, esasen hususi sektörün kombinasyon sanayi bölgelerinde aktüel yatırım bedeliyle 4 milyar 700 milyon liralık tutarında 19 ayrı fabrikayı ülkeye ve şehre kazandırdığını belirtti.

Yatırımların Malatya’ya kalburüstü olmasını dileyen Erdoğan, şehre bu eserleri kazandıran bakanlıkları, kurumları, belediyeleri ve hususi sektörü tebrik etti.

“Milletimizin günce hayatının kalitesini yayın ve bakım siyasetimizle yükselttik”

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, ahir dönemde bile bilcümle birlikte Malatya’yı geliştirmeye, büyütmeye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Türkiye’yi 20 yılda yüzyıllık demokratlık ve kalkınma reformlarıyla buluştururken hep aynı hayalimiz vardı; bu görüntü, ülkemizi ve milletimizi benzeri ahit dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmaktır. Vesayetle kavgamızı de çarpış teşebbüslerine direnişimizi da yedi düvele cebin verdiğimiz mücadeleyi üstelik hep tıpkı gayeyle yürüttük. Siyasi istikrarsızlığı eskimemiş idare sistemimizle aştık. Düzenlilik kaygılarının önünü, terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine direkt kaynağına indirerek kestik. Eskiden terör neydi, sorunlarda benzeri numaraydı. Deminden kaldı mı? Nereden nereye.

Milletimizin günce hayatının kalitesini im ve hizmet siyasetimizle yükselttik. Vaktiyle akşam saat 9’dan, 10’dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? Şimdi erte ben Diyarbakır’dayım. Diyarbakır’da akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı ama demincek akşam ezanı saat 12, 1 hep restoranlarda, kafeteryalarda yemeğini yiyor, sabaha kadar oralarda eğleniyor. Nereden nereye. Maslahat bu.”

Erdoğan, her kesimden insanın doğruluk ve özgürlük taleplerini gerçekleştirdikleri sessiz devrimlerle karşıladıklarını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İş ve AŞ peşinde olan vatandaşımızın derdini ekonomimizi büyütüp, istihdamı artırarak çözdük. Geleceğine güvenle kaçmak talip gencimizin ufkunu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, girişimcilerimize destek adına genişlettik. Evinin annesi hanım kardeşlerimizin hayatın sair alanlarında da var olma çabalarını bilcümle imkanları önlerine sererek destekledik. Elhasıl milletimizin gelişigüzel bireyini, bu ülkenin kaliteli vatandaşı haline getirecek altyapıyı kurduk. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına ve 85 milyon vatandaşımızın herhangi bir birine vasıl ürün ve hizmetlerimizi bu azim ve heyecanla hayata geçirdik. Önümüze kurulan rastgele tuzağı, arkamızdan çevrilen gelişigüzel kumpası, üzerimizde oynanan rastgele oyunu milletimizden aldığımız destekle bozduk.”

(Sürecek)

Share: