Euroda düşüş sürer, sterlinin benzeri şansı var

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifası, Avrupa Format Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları, KUL Kalıp Bankası’nın geçmiş akşam yayınlanan akıbet toplantısına ilgilendiren tutanaklardaki delice formalist ve ilkin Euro Bölgesi koyulmak üzere küresel ekonomiye yönelik dinginlik endişeleri, foreks piyasalarında birlikte sert hareketler getiriyor.Dünya’dan Ayça Sarı’nın haberine bakarak;

STERLİN: Johnson’un yönetiminde iktidarda olan Muhafazakar Parti’den 30’u icra vekili ve vekil yardımcısı, 50’den çok milletvekilinin “bundan sonra Johnson yönetiminde harıldamak istemedikleri” gerekçesiyle ricat etmesi sterlini Mart 2020’dahi görülen diplere akla yatkın düşüşe geçirdi ve sterlin/dolar TSİ 15:52 itibariyle 1,1876’evet büyüklüğünde geriledi. Ancak İngiltere Dalan Bankası faiz artışlarına başlamış olmasına rağmen, sterlin, dolar karşısında hem Brexit’kap hem birlikte sabık yıldan bu yana değer kaybediyor. KOVID-19 karantinalarıyla paunt dolar karşısında 1,14 ile Mart 2020’bile tarihi art düzeylerini görmüştü. Almanya merkezli yatırım bankası Berenberg’den kıdemli ekonomist Avrupa Birliği’hangi karşı elan yeğni formaliteci izleyecek bakir ayrımsız başbakanın sterlini de destekleyeceği görüşünde. Sterlin euro karşısında ise yükselişte ancak iktisat zayıf nema, iveğen ayrımsız işgücü darboğazı ve 40 yılın zirvesinde bire bir enfl asyonla boğuşmaya bitmeme ediyor ve İngiltere Gestalt Bankası, Bloomberg’da kayran düz tıpkı habere göre bu tam sıkıntı ortamında sıkılaşmada vites düşürebilir. Bu dahi sterlinde bakir düşüşler getirebilir.

EURO: Acımasız doğalgazına bağımlılığın Almanya kadar bir nice ekonomide durgunluk getirebileceği endişeleri devam ederken, euro/ dolar paritesi dahi 20 yılın yeni art seviyelerini test etmeyi sürdürüyor. Carmignac Asset Management’tan envestisman komitesi üyesi Kevin Thozet, Reuters’a verdiği demeçte “Euro erkin düşüşte ve ECB’den temas yetkiliden izah bulunmayan. Sözde aynı sığınakta kilitli kalmış gibiler. Temmuzda 50 bps çoğalma yapabilirler, mahsus da yapmaları gerekecek” diyor. Fakat Lagarde’ın “uygun tıpkı artma” olacağına ilişkin açıklamaları piyasalarda 25 bps tıpkı artma beklentisini destekliyor.

“Almanya’birlikte imalat resesyona giriyor”

Bloomberg TV’ye konuşan Plurimi Wealth CIO’akarsu Patrick Armstrong ise “ECB faizi sıfır düzeyine getirmeli. Almanya’da imalat resesyona giriyor” diye, birliğin konuşu verilerin euro’daki zayıfl ığı sürdüreceğine işaret ediyor. Haziran imalat PMI verileri de görünümün bozulduğuna belen etmişti ve mazi açıklanan Almanya mayıs uran üretimi beklentilerin altında yükseldi. ECB’nin henüz atmaca aynı şekilperest sergileyerek 50 bps artma yapması ve ekim ve fasıla toplantılarında birlikte sıkılaşmanın süreceğine belen etmesi, euro’yu destekleyecek tıpkısı umde namına görülüyor. Fakat ING bire bir azrail notunda “ECB’nin eli kolu sadık türlü. Resesyonla karşı karşıyayken saldırgan ayrımsız getiri artışıyla euro’yu desteklemesi edisyon” değerlendirmesini yapıyor. Deutsche Bank ise “Spoiler verelim, peki paritede denklik beklenir” diyor. Bankanın Foreks Araştırmaları Küresel Direktörü George Saravelos “Eğer Avrupa ve KUL 3. çeyrekte resesyona düşerse ve Fed Faiz artışlarına bitmeme ediyor olursa, 0,95-0,97 düzeyleri görülebilir” diyor.

JAPON YENİ: Güvenli liman kendisine tanıdık Japon eskimemiş ise dolar karşısında sene esasen bu yana yüzde 15’mağara üstünde ayar kaybetti. Japonya Tarz Bankası’nın yordamsız dünyalık politikalarını sürdürmesi dolar/yen paritesinde 137’yi bile aşarak Ilkgüz 1998’den bu yana yeryüzü efdal düzeye ulaştı.

İSVİÇRE FRANGI: Ayrımsız değişik emin liman mal birimi İsviçre frangı euro karşısında 7 yılın zirvesinde. Frank/euro 1,01 ile Aile 2015’deri bu yana sunu faziletli düzeyi gördü.

Dolar 20 yılın zirvesinden inmiyor

DOLAR: Akse anlarında sakıncasız liman yerine görülen dolarda canlı ezgi dinginlik endişeleriyle henüz üstelik güçlendi. Fed’in tutanaklarında henüz de atmaca bire bir şekilperest gelmesi, doların kıpırdak seyrini koruyacağına bel ve “dolar kral” görüşlerini destekler nitelikte. Dolar, hem G10 paralarının iri tıpkı kısmı karşısında, hem bile gelişen devlet paraları karşısında 20 yılın zirvelerinde geziyor. Dolar endeksi evvel Fed’in sıkılaşma döngüsü, sonrasında Ukrayna Savaşı’yla serencam 6 ayda stabil bire bir şekilde yükselerek eski zaman 107,264 ile Teşrinievvel 2002’den bu yana yepyeni benzeri düzeye daha çok. Fed’mağara sıkılaşmaya 75 bps ile bitmeme etmesi ve bilanço tasgir sürecini başlatması, doları daha bile güçlendirecek unsurlar adına görülüyor. Mavera yandan, uzmanlar ayrımsız düşünüm birliğine varmamış olsa da, KUL’de bir sakinlik olasılığı dolarda olumsuz yönlü tıpkısı harekete hastalık gibi. Plurimi Wealth’ten Armstrong ÇAKER’nin resesyona stabil kat gireceği görüşlerine katılmıyor. Bir Nice uzmana göre üstelik erke krizini çokça daha yoğun hayatiyetli Euro Bölgesi ve İngiltere, resesyona ÇAKER’den daha yakın durumda. Carmignac’tan Thozet bile “Piyasalar belli sükûnet riskini abartıyor veya resesyonun çokça çabuk geleceğini varsayıyor” değerlendirmesini yapıyor.

Gelişen paralar üzere güçlükler devam ediyor

Moskof rublesi ve Brezilya reali dışında dolar karşısında bu sene derece kazanan dünyalık birimi namevcut. Hong Kong dolarından, Macar forintine, Malezya ringitinden, Hindistan rupisine, Türk Lirası’nın üstelik aralarında olduğu gelişen mutluluk paraları Fed’in sıkılaşmaya başladığı 2022 yılında dolar karşısında ayar kaybetti. Türk Lirası, yüzde 30’un üstünde ayar kaybederek dolardaki ateş parçası seyrin sunma çokça vurduğu mal birimi oldu. Macar forinti, Arjantin pesosu, Darı lirası, Polonya zlotisi, Çekya korunası, Güney Kore wonu, Tayland bahtı dolar karşısında yüzdelik 8 ila 22 derece kaybeden dünyalık birimleri beyninde.

Çin itimat kartında kuralları sıkılaştırdı

 

Değerli çetin bölgede

 

Gümüş fiyatları kaba düştü

 

Share: