“Etkin tamirat ekibi”nden Muş’taki okullara 4 yılda 3 bin musahabe

Muş Milli Yetişek Müdürlüğü aracılığıyla 4 sene önce oluşturulan “Cıvıl Cıvıl tamirat ekibi”, kentteki okulların bakım ve onarımlarını yapıp bütçeden tasarruf edilmesini sağlıyor.

Kentte onarıma gerekseme duyulan okullarda henüz bereketli şartlarda eğitim bilimi verilmesi için 4 sene önce İl Milli Yetişek Müdürlüğü bünyesinde hayatiyet, tesisat, mobilya ve mahiyet ustalarından oluşan “Atak tamir ekibi” kuruldu.

Meslek idarecilerinin talebi konusunda kendilerine tahsis edilen araçla şehir merkezi ile kaymakamlık ve köylerdeki okulları ziyaret eden kadro, tayin ettikleri eksilikleri giderip ihtiyaç duyulan onarımları yapıyor.

Eğitimin aksamaması ve öğrencilerin daha bereketli şartlarda eğitim bilimi görmesi üzere takatli coğrafyaya rağmen genişlik ücra köylere kadar revan onarım ekibi, yaptıkları çalışmayla onarımlar üzere ayrılan bütçeden artırım edilmesine üstelik ulama sunuyor.

Son namına merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Alagün köyüne giden grup, okulun bap, içki, kıvrılmış, ampul, priz ve radyatör peteklerini onardı.

” Herhangi Bir yıl kestirmece 2 milyon lira bütçeye katkı sağladık”

Muş Milli Eğitim Bilimi Müdürü Enver Övünme, AA muhabirine, diyar genelindeki okulların siftinlik tamir ve tadilatlarını tahsis etmek üzere 2018 yılında dinamik tamirat ekibini kurduklarını anımsattı.

Tadilatları hızlı ve zamanında yaparak eğitim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesini seçmek istediklerini belirten Kıvanma, şöyle konuştu:

“2018 yılından bu yana her yıl kısaca 2 milyon lira bütçeye ulama sağladık. Ekibimiz, okullarımızın hassas bap, içki, ampul, kıvrılmış buna eş tadilatlarını yapıyor. Öğretmenlerimizin yüzdelik 63’ü avrat. Bu garip onarımları yapmaları çok güç. Okullardaki eksiklikleri zamana bırakırsak eğitim bilimi öğretim ortamının bundan suratsız etkileneceğini düşündüğümüz için devingen ekibimizi kurduk. Meslek idaresi ve öğretmenlerimiz bize taleplerini ilettikleri andan itibaren ekibi yönlendiriyoruz. Değişiklikler yaparak eksiklikleri gideriyoruz. Böylecene eğitim bilimi tedrisat ortamını henüz mebzul hazırlıyoruz.”

Muş genelinde 692 okulun olduğunu ve cümbüşlü ekibin kâh okullara yılda 4-5 nöbet her an tamir yaptığını anlatan Kıvanç, şunları kaydetti:

“4 yılda okullarımızı kısaca 3 bin nöbet görüşme ettik ve tadilatını yaptık. Çok nazik benzeri miktar. Yaz kış demeden öğretmenlerimiz aradıklarında cümbüşlü onarım aracımız bir lahzada okula engelleme etmiştir. Bu say ilimize ve bütçemize balaban bir yardım sundu. Ant açısından da şişman tıpkısı katkı sağladı. Öğretmenleriniz ve ekol müdürlerimiz bu hizmetten çokça memnunlar. 367 köyümüz, 207 mezramız ve 17 beldemiz bulunuyor. Nereden irade gelirse oraya haddinden fazla bayındır ulaşıyoruz.”

“Okullardan gelen talep doğrultusunda serian yola çıkıyoruz”

Takım koordinatörü Orhan Aras de ateş parçası kadro namına köy karye gezerek okulların tamiratlarını yaptıklarını anlatım etti.

Okul idarecileri ve öğretmenlere tıpkısı telefon uzakta olduklarını vurgulayan Aras, “Talepler doğrultusunda okula gidip çalışıyoruz. Bugün Alagün köyüne geldik. Kıvrılmış, konu kolu, pencerelerini onardık. Buradan dahi apayrı aynı köye gideceğiz. O karye okulunun sorununu tamamladıktan sonra merkeze döneceğiz. Okullardan mevrut temenni doğrultusunda kolaylıkla yola çıkıyoruz.” diyerek konuştu.

Alagün İlkokulu Müdürü Zeynep Saf Karadoğan de “Okulumuzdaki bazı tadilatlar amacıyla duraksız onarım ekibine talepte bulunmuştuk. Takım okula gelerek onarımları yaptı. Bu büyüklüğünde erken gelmelerini beklemiyorduk.” dedi.

Share: