Doğadan elde ettiği malzemeleri sanata çeviriyor

Doğadan elde ettiği malzemeleri sanata çeviriyor

Kırşehir’de Zanaatkarlar Çarşısının evvel seramik sanatçısı huy ile sanatı birleştirmenin heyecanını içinde

KIRŞEHİR – Kırşehir’de, birikim ve ustalığını halk becerisi ile birleştiren zanaatkar, doğadan elde ettiği malzemeleri sanata çeviriyor.

Cumhuriyet tarihinin evvel külliye projesi olan Kardeş Külliyesi yanında açılan Zanaatkarlar Çarşısında himmet tay tay arabası Sercan Kortej, 2017 Yılında geldiği memleketinde Cömertlik Teşkilatlanmasında düzlük alan 32 çığır gurubundan bire bir tanesi Çömlekçiliği yaşatmayı hedefliyor. Erciyes Üniversitesi Sunturlu Sanatlar Fakültesi Seramik ve Kadeh Sanatları Bölümünü bitiren Sercan Kortej, Cömertlik Teşkilatlanmasında var olan ve ölmeye yüz tutmuş aynı mesleği yaşatmanın bile gururunu yaşıyor.

“Yerey Analizleri yaparak himmet yürütüyor”

İç Küçük Asya Bölgesinin eli nimetli arazi yapısına eş olduğunu aktaran Hezel, “Kırşehir’in toprağı da Avanos ve Nevşehir toprağı büyüklüğünde değerli. Yerey analizlerimizi sonsuz yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaları da Hars ve Turizm Bakanlığına sunduk. Çalışmalarımız sonrası de Ekin Bakanlığı Sanatçısı unvanını aldık” dedi.

“Plastik adına akman arazi”

Evrenselleşen dünyada insanların plastik ürünler hesabına yardım maddesiz ürünlerin kullanımlarını yeğleme ettiğini aktaran Hezel, “Doğadan almakta olduğumuz kil ve çamuru kullanılabilir yön ve materyale çeviriyoruz. Kent halkı ve bizlerde bu durumdan gayet memnunuz. Aş Damı ürünlerine ağırbaşlılık vermekteyiz. Eskiye dayanıklı çanak çömlek üretimleri yapmaktayız” diye konuştu.

Share: