Ayşegül Entelektüel davasında mide bulandıran tafsilat! Öldürülmeden önce tecavüze tutulmuş

12 Temmuz 2021’da Gebze Pelitli Mahallesi’nde meydana mevrut olayda, dershaneden evine görünmek üzere halk otobüsüne binen Ayşegül Işıklı, evine tahminî 200 metre kala kendisini detaylı süredir izleme eden yabancı uyruklu Muhammed A.’nın saldırısına düçar, Görgülü’ı ıpıssız yoldan ormanlık alana akla yatkın calip can gailesiz kıza saldırmış ve Ayşegül Aydınlık aldığı darbeler sonucu kısık yaralanmıştı. Kuşkulu tutuklanırken, güre kız ise 5 kamer süresince gördüğü tedavinin peşi sıra yaşamını yitirmişti.

TECAVÜZ ŞÜPHESİ KANITLANDI

Sanık Muhammed A.’nın Gebze 2. Dokunaklı Ukubet Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Salonda Ayşegül Ziyalı’ın babası It Canlı Işıklı, annesi Şükran Görgülü ve avukatları amade bulunurken, sanık Muhammed A. ise cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Ayşegül Aydınlık’ın arkadaşları birlikte, adliye önüne gelerek aileyi bekâr bırakmadı. Duruşma esnasında adliyede bunaltıcı güvenlik önlemleri alındı. İlk duruşmada gailesiz kızın ağabeyinin, sanığın savunmasını çevirme fail tercümanı yaralamasından dolayı tercümanların murafaa salonuna katılmak istemediği öğrenildi. Bunun üstüne aynı çevirici tekrar SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya katıldı.

KATİL ZANLISININ İFADESİ ALINAMADI

Mahkemeye verilen adli tababet raporunda Ayşegül Aydın’ın öldürülmeden önceki tecavüze uğradığı ortaya daha çok. Meşkûk Muhammed A.’nın ifadesine başvurulduğu zaman, can kendisinin Türkçe bilmediğini söyledi. SEGBİS ile bağlanan dragoman ise sanığın sözlerini birlik adına anlayamadığını söyledi. Şahsın mapushane görevlileriyle Türki konuştuğunu gören mahkeme heyeti, zanlıdan Türki savunma yapmasını irade etti. Fakat Muhammed A., sorulan bazen soruları anlamadığını belirterek, karşılık vermedi. Gaddar zanlısının ifadesinin dimdik tıpkısı şekilde alınabilmesi için murafaa heyeti, duruşmayı erteleyerek hem sanığın hem da tercümanın salonda bulunması kararını verdi. Bu çerçevede sanık ve tercümanın güvenliğinin sağlanması hususunda Kocaeli Valiliği’ne yazı yazıldı. Mahkeme 17 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

“OĞLUMUZUN İÇERİDE TUTULMASI ZORUMUZA GİDİYOR”

Duruşmanın ardından açıklamalarda mevcut ata Pek Okumuş, “Ayşegül’ün önceki duruşmasında benim oğlum Esat, kendini mahkemede kaybetmesi sonrasında istenmeyen tıpkı eylemde bulundu. Onama etmediğimiz bire bir eylemde bulundu. Bundan dünya üstelik şu anda tutuklu namına Kandıra Cezaevi’nde yatmakta. Oğlumun bire bir an önceki başıboş bırakılmasını istiyorum. Şu anda aynı çocuğum cezaevinde, bir çocuğum mezarda. Tıntın evde bekliyoruz. Bu zulmün bize elan fazla yapılmamasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızın bu konuya şahsen ahali atmasını istiyorum. Burada olayı siyasi gereç haline getirdiler. Bizim siyasetle bir ilgimiz namevcut. Benim oğlumun şu anda siyasal tıpkısı mahkum üzere içeride tutulması çok zorumuza gidiyor” dedi.

MAHKEME BİR TÜRLÜ İLERLEYEMEDİ

Duruşmada sanığın Türkçe bilmediğini söylediğini kaydeden Ziyalı, “Sanık tercümanla da anlaşamadığını söyledi. Gardiyan ile haddinden fazla iyicene Türki konuştu. Hakim sanığın Türkçe konuştuğunu anlayınca şahsa ismiyle hitap ederek ‘Sen Türkçe biliyorsun, gardiyanla konuşuyorsun, benimle bile konuş’ dedi. Ondan sonradan nefer biraz Türki bildiğini söyledi. Türkçe konuşmaya başladı, olayı anlatacağı yere geldiği zaman ‘Anlamıyorum, bilmiyorum’ demeye başladı. Sanığın buraya getirilmesini istek ettik. Sanığın ve tercümanın sair mahkemede yan yana olarak ifadesinin alınması kararını verdiler. Sanığın ifadesinin alınamadığından çevre duruşma ilerleyemedi” şeklinde konuştu. – KOCAELİ

Share: