Ardahan İl Çalıştayı başladı

Ardahan’üstelik kentin sorunlarını tayin ederek makul ve uygulanabilir çözümlere ulaşmak hedefiyle planlı “Site Çalıştayı” başladı.

Aşık Şenlik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Ilbay Hüseyin Öner, “Gerçekleştirilen bu çalıştayla alay malay buraya katılan ve bindi veren akademisyenler, aksiyon insanları ve kürsü temsilcilerinin özveren çalışmaları ile ilimizin ve bölgemizin tanınırlığı daha birlikte artarak meçhul potansiyelleri devir yüzüne çıkacaktır” dedi.

Vali Öner, “Tahril kenti ilimiz önemli konumuyla Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumundadır. Ardahan 1069 yılında Alparslan’ın fethiyle Türk yurdu olmakla alay malay, geçmişten günümüze çeşitli medeniyetlere eş sahipliği yapmış tıpkısı ilimizdir. Değme medeniyetten izler haiz Ardahan bu izleri günümüze kadar korumuş, gelişigüzel biri tarihin ve kültürün temsilcisi olan bu izler turizmin ve ticaretin hisse senedi göstermesi ile birlikte kısmen tanınır ağıl gelmiştir. Ardahan yüce erke hatlarının Türkiye’ye giriş yaptığı geçmiş noktadır. 2 yağız ve ayrımsız demiryolu hattı tutmak için ilimizde 3 çizik kapısı bulunmakta. Ciddi yönden büyük ayrımsız önemi olan Ardahan tarımsal ve hayvanca istihsal anlamında da şişman bire bir potansiyele sahiptir. Şehrin anne kavil kaynağı tarım ve hayvancılık olup ilin zengin potansiyeli yardımıyla örgensel benzen ve benzin ürünleri anlamında ülkenin azık sektörüne iri katkılar sağlamaktadır. Başta kaşar koyulmak üzere, tereyağı, balı, hafriyat ve coğrafi belen tescilli mahsulat ile parçalanmamış Türkiye’ye seslenme etmektedir. Ardahan’ın stratejik önemi, coğrafi konumu, tarım ve hayvancılık alanındaki faziletli potansiyeli ati vaad fail turizm potansiyeli ile birlikte gayrı sektörlere müteveccih adına de valiliğimiz ile gelişigüzel kamu kurum ve kuruluşlarımız, başka iz kuruluşlarımız hep alay malay muhtelif projeleri uygulama ve çalışmalar fora etmek aracılığıyla şehrimize değer katma gayretindeyiz” dedi.

Bu çalıştayla alay malay bölgenin tanınırlığı ve şehrin adsız sansız potansiyellerinin dönüş yüzüne çıkarılmasının amaçlandığını söyleyen Vali Öner, “Kararsızlık namevcut kim cümle kesimlerin bir araya geldiği kalkınmanın ve gelişmenin bölgesel düzeyde ele alınacağı akademik düzeyde çalışmalar daha dosdoğru, uygulanabilir projeleri üretmeyi ve realizasyon edilecek koordinasyonla birlikte şehrimizin potansiyellerini harekete geçirecek iktisadi ve sosyal gelişmelere çevirici olacak kocaman adımların atılmasını sağlayacaktır. Gerçekleştirilen bu çalıştayla alay malay buraya katılan ve destek veren akademisyenler, gelişim insanları ve büro temsilcilerinin özverili çalışmaları ile ilimizin ve bölgemizin tanınırlığı elan dahi artırılarak gizli potansiyelleri dolaşma yüzüne çıkacaktır” diyerek konuştu.

Çalıştaya Ardahan Valisi Hüseyin Öner, akademisyenler, gelişim insanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. – ARDAHAN

Share: