Alet sigortası poliçeleri tüketiciyi kıygın ediyor

Türkiye, teknolojiye olan ilginin faziletli olduğu ülkelerden biri konumunda. Birçok bitiren kullanılmamış sâdır ürünlerin takibini yaparken, bu ürünlere iyesi olmak amacıyla bile sınırlı tıpkısı bütçe yapmak zorunda kalıyor.

Ancak çoğu devir satın alma maliyetinin yanına bire bir dahi satın alınan ürünü temas nev kaza ve kontra duruma alın garanti altına kabul etmek üzere sigorta masrafı ekleniyor.Çok sayıda şikayet var

Bir Nice tüketici bu arttırma masrafları aldığı ürünün arızalanması sonucunda ortaya çıkacak elan nazik tıpkı masraftan çekimsenmek üzere akseptans ediyor. Ancak son dönemde Türkiye’da zindelik gösteren şişman teknoloji marketlerinin öz personelleri yoluyla müşterilere verilen alet dulda sigortalarıyla ilgilendiren şikayetler arttı.

Tüketicilerin satın aldıkları hizmet ve mahsulat hakkındaki şikayetlerini çevrimiçi adına ücretsiz bir şekilde gelgel ve markalara iletebilmek için kullandığı aynı platformda, bu konuyla ilişkin neredeyse yekpare markalarla ilgilendiren binden çok şikayet bulunuyor.

Yayın köylü dönüşüme gönderiliyor

Tüketiciler, teknoloji marketlerden aldıkları ürüne, oradaki dil avcısı vasıtasıyla inandırma edici bire bir müracaat sonrasında sigorta yapıldığını ancak sigorta şartlarının kendilerine yarım aktarıldığını ve eser tıpkı zarara uğradığında sigorta şirketinin onarımın gerçekleşmesine müsaade vermediğini belirtiyor.

Ürünün satın alındığı uygulayım bilimi marketten yönlendirilen sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu teknik servisten kendilerine “Cihazınızın onarımı türlü olmadığından tarafınıza bağış üzüntü tanımlanmıştır. Ihsan Çek kodunuz antrparantez SMS ile bildirilecektir. Poliçe şartlarınız göre, çek tanımlandığından cihazınız sigortacı mülkiyetine geçeceğinden anlayışsız transformasyon/sovtaj surecine bağımlı tutulacaktır” şeklinde aynı nabız iletildiğini tabir ediyor.

Bu karara itiraz yazar cihazı tamir ettirmeden ansız gönderilmesini arzu edebiliyorsunuz. Ancak bunun amacıyla kısıtlanmış bir referans süresi bulunuyor. Ara Sıra tüketiciler bu şekilde bağış çekini akseptans etmeyip cihazını ferasetsiz aldığında cihazda gönderilmeden geçmiş hasarlarla karşılaştıklarını ve eneze şekilde paketlendiğini öne sürüyor.

Sigorta şirketi ise sigorta ücreti ödendikten sonradan müşteriye verilen belgede yer alan “Ürünün onarımı hesaplı evet dahi kabil değilse, yapıt fatura bedelinin yüzde 60’ı kadar alışveriş tartı tanımlanır” şeklindeki maddeyi gerekçe göstererek cihazın onarımına icazet vermiyor.

Bu gerekçeyi kabul etmeyen tüketiciler, kendilerine kitap satımında bu maddeyle ilişik tek açıklama ve bilgilendirme yapılmadığını belirtiyor.

“Tüketiciler sigortadan bekledikleri çözümü bulamıyor”

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Uzun Adi, konuya ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu durumla ilişik kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini dile getirdi.

Tüketicilerin sigorta üstüne görüntü kırıklığı yaşadığını kaydeden Siftinlik, “Teknoloji market çalışanları sigorta satarken ‘şöyle korur, böyle korur, hiç iptila etmeyin’ diyor. Ama başlarına tıpkı olay gelince sigortadan bekledikleri çözümü bulamıyorlar maalesef.” dedi.

Uygulayım Bilimi marketlerin bir kitap satarken bu işten prim alan komutan elemanlarının poliçenin içeriği üzerine, tüketiciye birçok vaatte bulunduğunu ve güvence verdiğini dile getiren Amiyane, tüketicinin seçme sorunla karşılaştığı andan itibaren karşısında kanuni ayrımsız muhatap bulamadığını söyledi.

Teknoloji marketlerde mir yaparken öncelikle tüketiciye poliçe kapsamı üstüne eksiksiz, makul hikmet verilmesi gerektiğini vurgulayan Yoz, “İkincisi, o poliçenin hangi teminatları kapsadığı, ne olaylara alın bu ürünü koruduğu kategorik ve kesin yazılmalı ve tüketiciye verilmelidir. Ve bu ifadeler yalınlık ifadeler olmalıdır. Yani elinin körü cümleler, yoruma dair cümleler olmaması gerekir.

Yurttaş diyor kim ‘ben nasılsa ürünümü aldım, sigortasını de yaptırdım. Başına gelebilecek seçkin soy olayda sigortam bunu karşılar’ diye niteleyerek düşünüyor. Halbuki öyle değil. Hem bile tüketicilerimiz birlikte sigortanın neleri kapsadığı üzerine hem poliçeyi gür okusunlar hem bile o imzaladıkları sözleşmenin içeriğine baksınlar öyle imza atsınlar.” dedi.

“Kanuni yollara başvurulmalı”

Levent Siktirici, satın alınan ürünün, tamiri kabil olmadığında ya dahi onarım maliyetinin erdemli olması durumunda sigorta şirketinin mülkiyetine geçmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu hukuka uygun tıpkısı buut değildir. Bitiren kanununda da tıpkı haksız eşya kapsamındadır. Tüketiciye nahak eşya dayatılamaz.” diye konuştu.

Düğümlü cihazın poliçe kapsamında maharet servise gönderiminden önceki dikkatlice paketlenmesi ve sonrasında tasdik alınan cihazın fotoğraflı karşılaştırmasının gerçekli yapılması gerektiğini vurgulayan Kıtipiyoz, “Cihazı tasdik aldığımızdaki durum ortada bire bir ayırt varsa bunu dahi yine belgeleyerek ortaya koymalıyız. Bir zararımız oluşursa dahi mütemmim yargıcı heyetlerine kanuni yollara başvurmalıyız.” dedi.

Gerçekten antrparantez sigorta üstüne tüketicinin serbest bırakılması gerektiğini ve aracısız kendisine sigorta şirketiyle muhatap olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye’da 9,2 milyon konutun sarsıntı sigortası namevcut

 

Trafik sigortasında yıpranmamış dönemin ayrıntıları

 

Ihtişam Destekli Matlup Sigortası’nın Kullanılmamış Web Sitesi Açıldı

 

Global ticari sigorta fiyatları yüzdelik 9 arttı

 

Share: