Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Yengi Bayramı nedeniyle resepsiyon verildi

Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle kabul resmi verildi.

Gaziantep Valiliği vasıtasıyla 30 Ağustos Utku Bayramı’nın 100. sene dönümü nedeniyle planlı kabul resmi, 25 Fasıla Genel Görünüm Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Delicesine, SELIM Parti Gaziantep Mebus Kükremek Bakbak, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 5. Zırhlı Sancak Komutanı Sancak Hacı Halil Osma ile protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kilis

Canpolat Vakur Toyluk Merkezi’nde gerçekleştirilen resepsiyonda konuşan Ilbay Recep Soytürk, 100 yıl geçmiş ülkeyi uğraştırmak isteyen dönemin işlek devletlerine karşı gani tıpkı alemdar, siyasetçi, askerin liderliğinde mecmu Türk milletinin ayağa kalkarak buna dur dediğini söyledi.

Celil Alemdar Atatürk’e ve şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Soytürk, şöyle konuştu:

“Ulu Alemdar Atatürk ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ diyor ve askeri gözünü kırpmadan gidiyor. Çokça şükür böyle askerlerin, liderlerin torunlarıyız. Andıran tıpkı tarihte o genlerin bizde de olduğunu 15 Temmuz’da hep beraber gösterdik. Anca benzeri coğrafyadayız ki eş şartlar etrafımızda dolaşıyor. Ayrımsız duyguyla, genlerle gittiğimiz takdirde karşımızda ki olursa olsun 30 Ağustos’taki kadar ülkemizin bağımsızlığı için ikbal birliği içerisinde direneceğiz. Ülkemizden tıpkısı karış toprak vermeyeceğiz.”

Soytürk, davetlilerle dostça edip bayramlarını kutladı.

Yengi Bayramı için hazırlanan hususi pasta protokol üyelerince kesildi.

Resepsiyona, SELIM Fırka Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dip ile Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon Komutanı Yaya Erkânıharp Albay Özhan Özvural, Belediye Başkanı Mal Ramazan, 7 Ara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Güllabi Komutanı Albay Selami Akşit, İl Inanma Müdürü Ahmet Kurt, gelgel müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği marifetiyle Türkiye Petrolleri Çok Ortaklı Ortaklığı’ndaki salonda planlı programa, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Cumhuriyet Altını Başsavcısı Idrak Mustafa Süren, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile tören düzeni üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valiliğince kentteki aynı düğün salonunda düzenlenen programda, Ilbay Ömer Faruk Coşkun ile eşi Sevilay Ateşli davetlileri karşıladı.

Ilbay Ateşli, gazetecilere, vatan ve istiklal için ecdadın yapmış olduğu mutlu mücadelenin önemine değinerek, “Vatanımızın korunması ve daha doğacak taşınması noktasında bizlere nazik görevler düşüyor.” dedi.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Sakıncasız Terzioğlu, Büyükşehir Şehremini Hayrettin Güngör, İl Cingöz Komutanı Kıdemli Miralay Tolga Yağan, gaziler, martir aileleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerinin temsilcileri katıldı.

Share: