Bakan Karaismailoğlu, deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı

Nazır Karaismailoğlu, zelzele bölgesindeki çalışmaları anlattı

ADIYAMAN – Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, depremde zarar gören Adıyaman’birlikte vatandaşlarla bire bir araya geldi, ölçülü çalışmalarla ait bilgi verdi.

Adıyaman Altınşehir K-1 Konteynır Kente gelen Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti. Nazır Karaismailoğlu, yaptığı basın açıklamasında, celal ve budun birlikte verdiklerini ifade ederek, “6 Şubat sabahından itibaren bilcümle mücahede arkadaşlarımızla afet sahasındayız, depremzedelerimizin yanındayız. Değme şeye ciğer gererek ayrımsız an da insanımızı yalnız bırakmıyoruz. Müstacel tahaffuz ihtiyaçlarını giderdik, müstacel giyinme sorununu ortadan kaldırdık, müstacel yemek ihtiyacını serian sağladık. Lahzada arkası sıra ivedili saflık ve hıfzıssıhha hususlarının üstünde çalışmalarımızı yürüttük ve takip ediyoruz. Binaların Yüzdelik 99’unun taramasını tamamladık. Yıkım ve enkaz tahammül işlerine derhâl devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını simultane karşılayabilmek üzere kurduğumuz kayran tarama sistemi devrededir. Bu sayede ihtiyaçları tespit ediyor, hangi oranda karşılandıklarını görüyor ve vacip yerlere takviyelerimizi sürdürüyoruz. Ailelerimizin, çocuklarımızın, dezavantajlı gruplarımızın eğitimden sağlığa ne ihtiyaçları varsa düzlük tarama sistemimizden aldığımız veriler ışığında gideriyoruz. Depremden etkilenen birlik bölgede, gerek kontrol kurtarma, lazım evgin tahliye, gerekse bile çöküntü tahammül, otağ ve taşımalık kentler kabil geçici şişman hayat alanlarının kurulması kabilinden mecmu çalışmaları AFAD’ın koordinasyonunda yapmaya himmet gösterdik” dedi.

“Vatandaşlarımızı konteynırlara yerleştirmeye başladık”

Felaketin izlerini kaldırmak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Karaismailoğlu, “AFAD koordinasyonunda sarsıntı bölgelerinde 35 bin 250’si kontrol istirdat ehlivukuf personeli tutmak için 271 bin mağara üzerinde personel fariza yaptı. Şu anda da 4 bin 331’i taharri kurtarma personeli tevessül etmek amacıyla görevi bitmeme eden personel sayısı 226 bin in üzerindedir. Şu esas büyüklüğünde yer sarsıntısı dolayısıyla 632 bin 538 afetzede tahliye edildi. Vatandaşlarımızı konteynırlara yerleştirmeye başladık. Şu zaman için arz öncelikli olan barınma ve ısınmadır. Bu hususları kamu sağlamak için çabalıyoruz. Şita şartlarına uygun çadır ve konteynırler realizasyon ediyor ve yaşam alanları bünye ediyoruz. Çadırlar geçmiş etapta ivedili ihtiyaca yöneliktir ve bire bir uzaklık formüldür. Esas amacımız ise şu zaman zarfında bulunduğumuz ve arkamda gördüğünüz üzere konteynır kentleri yaygınlaştırarak, herkesi buralara yollamak ve mihman konutları yapılana kadar afetzedelerimize elan düzenli benzeri hanay arz etmek” diyerek konuştu.

Share: