Akıbet Zaman! Cumhur Reisi Erdoğan, Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreci hakkında konuştu: Farklı bire bir kanaat verebiliriz, İsveç alışılmamış olacak

Cumhur Reisi Erdoğan, Bilecik’te düzenlenen “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programı kapsamında gençlerle buluştu. Geçtiğimiz günlerde Kur’an-ı Ahi’in yakıldığı İsveç’e müteveccih, “NATO konusunda temas bindi göremeyeceksiniz” diyen Erdoğan, Finlandiya’nın üyeliğiyle ilişik ise değişik tıpkısı çevir sesi verdi.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ SORULDU

Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü 4. derslik öğrencisi Emrah Otay, İsveç Kralı Demirbaş Karl’ın 5 yıl Osmanlı Devleti’hangi sığındığını, Osmanlı Devleti’nin dahi kendisini sunu ferah şekilde ağırlayarak misafirperverliğini gösterdiğini anımsatarak “Siz da yaptığı yardımlardan âlem İsveç’in Osmanlı’ya gönderdiği teşekkür mektubunu İsveç Başbakanı’na bergüzar ederek, ‘Zaman ibret alınırsa tekrarlanma etmez’ demiştiniz. Ancak Cumhurbaşkanım bunlar sanırım çok ibret almamışlar. İsveç Başbakanı sizin söylediklerinizi kavi anlamamış kabil duruyor. Neler anlatmak istersiniz?” diyerek sordu.

“TÜRKİYE 40 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gence cevap kendisine şunları söyledi: “İşte, orada bittabi benzeri kalık var. İsveç Başbakanı Osmanlıcayı bilmiyor, Türkçeyi hiç bilmiyor. Tığ bittabi namına bunları bu şekilde anlattık. Dedik kim ‘Bak, eğer siz özellikle NATO diyorsanız, NATO’ya girebilmeniz amacıyla bu teröristleri bize iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri bize reddetme etmezseniz, 120 nefis tıpkısı çizgilik verdik, kusura bakmayın.’ Elbette bunlar o zaman zaman bizimle kendilerine bakarak ‘Yok kanunuesasi değişikliği yaptık, namevcut şurası yaptık, bulunmayan bunu yaptık.’ kendilerine göre dümen geçiyorlar. Bunlar Türkiye’yi tanıyamadılar. Zannediyorlar kim 20 yıl, 30 yıl, 40 sene eski Türkiye bugünkü Türkiye. Değil.

“FARKLI BİR IDEA VEREBİLİRİZ, İSVEÇ ALIŞILMAMIŞ OLACAK”

Bak, ego bu akşam ezanı buradan aynı molekül söyleyeyim; biz gerekince Finlandiya’yla ilişik değişik benzeri endişe verebiliriz. Finlandiya’yla ilişik farklı mesajı verdiğimiz ant İsveç yepyeni olacak. Ama Finlandiya da bir yanlışı yapmaması lazım.”

“CİBİLİYETLERİNİN HANGI BÜYÜKLÜĞÜNDE BERBAT OLDUĞUNU GÖSTERDİLER”

Erdoğan, İsveç’te Kur’an-ı Selek’in yakılmasına ilgili da şöyle konuştu: “Ziyarete geldiklerinde üstelik zaten ego Başbakanı olumlu bire bir koca yerine gördüm ama maalesef yani Kitabullah’ı, Kur’an-ı Eli Açık’imizi affedersin yakacaklar, etrafında da kimler var? Korumalar var, polisler var. Evet benim ecdadım Osmanlı; İncil, Ahd-I Atik, hakeza tıpkısı şeyi yakma eylemine girenleri inim inim inletmiş. Yani şu anda Türkiye yerine, onlar böyle yaptı diye biz karşıtını mı yapalım? Müfit, tığ yapmayız. Bizim aldığımız terbiye bu değil. Farklıyız biz. Onlar Kur’an’ımızı yakmak kanalıyla İslam’ı mı bitirdiler? Kitabullah’ın koruyucusu Rabb’imizdir. Bunlar vakit kaybetmeden cibilliyetlerinin ne büyüklüğünde çirkin olduğunu gösterdiler. Bire Bir şeyi Danimarka yaptı. O de aynı, mütebeddil bire bir özdek namevcut. Amma tığ sert duracağız, sağlam duracağız ve Kitabımıza, kelimesi kelimesine nasıl ki Delege Efendimiz, ‘Onun koruyucusu Allah’tır.’ buyurdu, tığ da şu anda biliyoruz kim koruyucusu Allah’tır. Elimizden geleni temas zaman yapacağız.”

“BUNLAR SAPIK, CAHİL”

Gençlere seslenerek, dünyada milyonlarca koruyan olduğunu unutmamalarını belirten Erdoğan, “Ne? Kur’an-ı Eli Açık’in aha bunlar koruyucularıdır. Bu, Allah’ın izniyle kıyamete çatışma bu şekilde üstelik bitmeme edecek. Bunlar yavan, sapık. Zannediyorlar ki ‘Biz Kur’an-ı Semih’i yaktık, aksiyon bitti.’ Bitmez. Kur’an-ı Eli Açık bizim hafızalarımızda kayıtlı. Buralarda kayıtlı. Bizim imanımızı çokça henüz dallı güllü arkaç getirecek.” ifadelerini kullandı.

Share: