İvrindi ve Karesi’de esrar operasyonu

Balıkesir’de uyanık ekipleri İvrindi ve Karesi ilçelerinde 17 şüphelinin tevakkuf ve araçlarına yapılan operasyonlarda eroin konu ve sahte fatura ele geçirildi. Gözaltına alınan 17 şahıstan, adli makamlara atıf edilen 3’ü tutuklandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, metal konu yapım ve ticareti ile nitelikli dolandırıcılık olaylarına müteveccih yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, İvrindi İlçesinde esrar konu ticareti ve düzme fatura basarak vergi kaçakçılığı fora etmek aracılığıyla kamu gurur ve kuruluşlarını dolandırdıkları tayin edilen 16 şüphelinin eğleşme adreslerinde yapılan aramalarda; 80 gram metamfetamin, 69 gram kubar yaman, 20 nüsha bireşimli eroin hap, 1 sayı kırılan mizan, 8 nüsha payp, 2 nüsha çizgi im cihazı, 2 sayı hard disk, 45 nüsha düzme fatura ve 17 adet yazılımda geçer not gato ele geçirilmiştir. Olaya karışan 16 aynasız eş yakalanırken, adli makamlara atıf edilen 3 keleş tutuklandı.

Öte yandan tekrar Balıkesir İl Güllabi Komutanlığınca, esrar husus imal ve ticaretine müteveccih yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Karesi İlçesinde eroin yön ticareti yaptığı tespit edilen 1 şüphelinin cisim ve bulunduğu araçta yapılan aramada; bin 64 skor sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Olaya karışan 1 ibret gözaltına makbuz. – BALIKESİR

Share: