Konya’da barınakta köpeği ezinç ederek öldüren 2 görevliye 6’şar sene mahbes istemi

Konya’da vazifeli oldukları barınakta bir köpeği azap ederek öldürdükleri öne sürülen 2 yabansı hakkında, “Karı hayvanını veya yerli hayvanı kasten cani” suçundan 6’şar yıla kadar delik talebiyle savca düzenlendi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, barınakta tıpkı köpeğin başına kürekle vurularak öldürülmesine ait şüpheliler Misyon B. ve Sefa Ç. üzerine düzenlenen anket tamamlandı. Sormaca sonucu hazırlanan iddianame, Konya 14. Temel Mahkemesine sunuldu.

Bu kişilerin ifadelerine düz verilen iddianamede, seçkin iki şüphelinin dahi köpeğin başına kürekle dövme olayı öncesi, bahis konusu hayvanın Erek B’ye saldırdığını tez ettiği aktarıldı.

İddianamede “köpekler duygusal dostumuzdur” vurgusu

Cumhuriyet Altını savcısı iddianamede, şu ifadelere vadi verdi:

“Konya Büyükşehir Belediyesi Iyesiz Hayvan Bakımevi ve Iyileştirme Merkezi kafesinde mevcut yaklaşık 300 kadar can dostumuz köpeklerin, olay haset parazit aşıları cereyan etmek amacıyla mehterhane dışına çıkarıldığı, mehterhane dışında aşılamalar yapılırken G3 kafesinin de ilaçlamasının yapılmasının planlandığı, bu tam hırızma numarası tayin edilemeyen duygusal dostumuz köpeği, yabansı Sefa’nın aparat aracılığıyla boynundan yakaladığı, özge ibret Amaç’ın elinde bulunan kürekle tekraren yansımak kanalıyla birey dostumuz köpeğe ezinç edip, merhametsizce ve moskof muamelede bulunarak okkalı yaraladıkları, uzman raporu ve veterinerlerce düzenlenen tutanağa bakarak acımasız işkenceye maruz bırakılan duygusal dostumuz köpeğin, fenomen tarihinden tıpkısı dönüş sonradan öldüğü tespit edilen Y1765 kulak küpe çiçeği kapik olduğu belirlenmiştir.”

Şüphelilere 6’şar yıla kadar cezaevi istemi

“Hayvanları Esirgeme Kanunu” uyarınca hayvanlara çalmak ve onları korumakla görevlendirilen şüpheliler Meram B. ve Meze Ç’nin suçlu düşün ve gösteri birliği süresince işledikleri kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, seçme iki şüphelinin üstelik “Ev hayvanını yahut evcil hayvanı isteyerek cani” suçundan 6’şar yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılmaları istendi.

Konya Büyükşehir Belediyesine ilgilendiren Sahipsiz Efsanevi Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tıpkı köpeğin işkence edilerek öldürüldüğü olaya ilgili görüntülerin sosyal medyada paylaşılması konusunda barınakta vazifeli Uğur B. ve Cümbüş Ç, 25 Kasım’da tutuklanmıştı.

Share: