Op. Dr. Soysal: İdrar kaçırma kaderiniz değil

İdrar kaçırma, kişinin maltalık kalitesini ve toplumsal hayatını menfi etkileyen mehabetli tıpkı sağlık sorunudur. Fakat bu durumun nasip olmadığını ve şappadak fazla yöntemle otama edebildiğini söyleyen Jinekoloji ve Tevellüt Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, “Temas zaman uyumlu yerine idrarı tutar üzere genital bölgeyi sıkıp gevşeterek yapılan egzersizler ile pelvik ayak tabanı kasları güçlendirilebilir. Özellikle tekâsüf tipi idrar kaçırma durumunda reçete tedavisi yararlı olacaktır” dedi.

Çamlıca Yiğitlik Hastanesi Jinekoloji ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, kadınların maltalık kalitesini ve toplumsal hayatını zıt etkileyen, şanlı benzeri sağlık sorunu olan lüzum kaçırma sorununun tedavisi karşı bilgiler verdi. İdrar kaçırmada tedavi yelpazesinin haddinden fazla farklılık gösterdiğini belirten Jinekoloji ve Mevlit Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, “Hangi cins gereklilik kaçağı olduğu anlaşıldıktan sonra gereklilik kaçırmanın derecesi ve avlu kalitesine olan etkisi göz önüne alınarak akıllıca tedavi seçenekleri aranır. Bu seçenekler; hayat tarzını fora etmek, idrar torbası ve pelvik ayak tabanı kas egzersizleri, çıkar yol tedavileri ve ameliyattır” dedi.

“TEDAVİ SEÇENEKLERİNDEN SÖKEL İÇİN SUNU MAKUL OLANI TERCİH EDİLİR”

HAYAT TARZI düzenlemeleri arasında ölme ve sivri kilogram alımından kaçınılmasının haddinden fazla yüce olduğunu söyleyen Op. Dr. Soysal, “Seçme gün ahenktar yerine idrarı tutar üzere genital bölgeyi sıkıp gevşeterek yapılan egzersizler ile pelvik ayak tabanı kasları güçlendirilebilir. Hele tekâsüf tipi idrar kaçırma yerinde derman tedavisi yarayışlı olacaktır. evet da menopoz sonrası hormon eksikliğine ilişkin gereklilik kaçırmalarında östrojenin lokal kullanımı müfit olabilir. Stres tipi idrar kaçırmalarında ise yaşa, idrar kaçırma şiddetine ve jinekolojik araştırma bulgularına göre cerrahi tedavi seçeneklerinden marazli için yer akıllıca olanı yeğleme edilerek yapılabilir” şeklinde konuştu.

UYGUN TEDAVİYLE BU SORUNDAN PALAS KURTULABİLİRSİNİZ

İyi benzeri değerlendirme ve hastaya makul tedavi seçimi yapılmazsa gereklilik kaçırma sorununun tekrarlayabileceğini anlatım eden Op. Dr. Soysal, “Gelişigüzel hastanın bilirkişi marifetiyle değerlendirilip hangi cins gereklilik kaçışı yaşadığı anlaşılıp uygun otama seçeneğinin hastaya sunulması çokça önemlidir. Maltalık kalitesini ve sosyal yaşamı sonuç evre etkileyen hacet kaçırma hiçbir kadının kaderi olmamalıdır ve akıllıca tedavi ile bu soruna hal bulunmalıdır” diye konuştu.

İdrar kaçırmanın nasıl, hangi devir ve hangi şekilde olduğuna göre değişik tipleri olduğunu tamlayan Op. Dr. Sema Soysal şunları söyledi:

“İdrar kaçırma; stres tipi, tekâsüf tipi ve elinin körü makule doğmak amacıyla üç tipte değerlendirilir. Ruhsal Gerilim tipi gereklilik kaçırma; öksürme, hande, hoplama- sıçrama, okkalı kaldırma kabilinden durumlarda yaşanan lüzum kaçırmadır. Bu durumlarda mesaneye mevrut faziletli basınca lüzum tutmaya yarayan kaslar alın koyamaz ise gereklilik kaçırma oluşur. Tekâsüf tipi lüzum kaçırma, pattadak gelen sıkışma hissi sonrası istemsiz kendisine idrarın kaçmasıdır. Rastgele iki durumun beraber yaşandığı lüzum kaçırma ise elinin körü tür idrar kaçırmadır. İdrar kaçıran hastaların ongun tıpkısı tahkiye sonrası (lacerem-hangi antlaşma idrar kaçırıldığı) fiziksel tetebbu ve tetkikleri yapılır ve ne cins idrar kaçırma olduğu tayin edilir.”

Share: