AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Işıklı, ricat fail doktorla ilgilendiren izah yaptı

Afyonkarahisar Keyif Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Vazıh, çekilme fail hekimle ilişik açıklamada bulundu.

Işıklı, AFSÜ’nün kafesinde düzenlediği toplantıda, hastanenin hematoloji bölümü doktorunun aynı sökel yahut yakınının termin alamadığı gerekçesiyle resmi makamlara yazdığı şikayet dilekçesinde momentum ve tehdit muhtevalı ifadeler kullandığı gerekçesiyle incizap ettiğini söyledi.

Randevu alamayan kişinin hastane kayıtlarında olmadığını aktaran Okumuş, şöyle konuştu:

“Yazılan ifadedeler haddinden fazla leziz değil. Bunu bile resmi kanallar aracılıyla mukayyet olarak yapıyor. Bu kaydı düz kurumlarda bize, ‘Böyle aynı zılgıt var.’ diyerek bilgi verdi. Bunu gören hekim arkadaşımızın da morali bozuldu, canı sıkıldı. Bu tam biz bile hazırlık alınması açısından emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Üniversitemizin asayiş hizmetlerine da hekimimizin ve polikliniğin güvenliğine cebin tetik olunması talimatlarını verdik. Fakat doktor arkadaşımız, geceleri uyuyamadığı ve kendini işine veremediği gerekçesiyle istifa dilekçesi verdi.”diye konuştu.

İstifa kararı alarak üniversiteden ayrılan hekimle yüz yüze müzakere yaptığını ancak ikna edemediklerini anlatan Kültürlü, sürecin devamında ise toplumsal medyada hekim için üniversite yönetiminin mobbing uygulayarak ve tehdit ederek Afyonkarahisar’dan kaçırttığı yönünde paylaşımlar oluşmaya başladığını anımsattı.

Bu paylaşımlar sonucunda istihbarat yapılmaya başladığını gördüklerine ilgi çekici Ziyalı, “Benzeri milletvekilimiz de hekim arkadaşımızın üniversiteden ayrılmasına müteveccih resmi kurumlardan hikmet istemiş. Güya bu doktor arkadaşımızın ayrılmasının nedeni bizmişiz kadar bire bir alacak oluştu. Ama bu algının üstelik ulusal çaplı bir habere dönüştüğünü birlikte gördük. Bunun üzerine kamuoyuna alın aynı basın açıklaması yapma gerekliliği duyduk.” ifadesini kullandı.

Vazıh, kamuoyu açıklamasını üstelik sosyal medyada makul ve kandırıcı sıfır yorumların ayrımlı kurumları bile erek alması dolayısıyla geçmiş kaldırıldığını kaydetti.

Basın toplantısına AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hiçlik Aslan, Prof. Dr. Ümit Dündar, hastane yöneticileri, Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sezer Küçükkurt ve gazeteciler katıldı.

Share: