Reisicumhur Erdoğan, SELIM Tümen “Türkiye Yüzyılı” Tanıtım Toplantısı’nda konuştu: (1)

Reisicumhur ve DÜRÜST Öğür Umumi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyanın yıpranmamış ve dirimsel meydan okumalarla yüz yüze olduğu şu dönemde, Türkiye Yüzyılı programımızla Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına dinç bir baş boşaltmak istiyoruz.” dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Tümen “Türkiye Yüzyılı” Lansman Toplantısı’ndaki konuşmasına salondakileri selamlayarak başladı.

Cumhuriyet’in bir numara asrının sonuç yılına girmeye hazırlanılan şu günde, “Türkiye Yüzyılı”nın ahdi amacıyla ayrımsız araya geldiklerini tamlayan Erdoğan, “İnşallah Cumhuriyet’imizin 99’uncu yıl dönümünün gururuyla alay malay Türkiye Yüzyılı’nı üstelik milli hafızamıza kazıyacağız. Cumhuriyet’imizin geçmiş yüzyılına, Küçük Asya topraklarındaki 900 almanak varlığımızı sona erdirmek talip benzeri saldırının peşi sıra antre yapmıştık. Osmanlı devletiyle gelişigüzel milletimizi da topyekun tarihe gark etmek isteyenler, bu el, Çanakkale’dahi yahut Kut’ül Amare’üstelik olduğu gibi doğrudan karşımıza çıkmadılar. Bunun adına en yarar gördükleri ara bulucu kullanarak Küçük Asya’yu işgale yeltendiler.” diye niteleyerek konuştu.

Uzunca bir süredir devam eden savaşların yükü altında evet bükülen milletin “Yurdunu alçaklara uğratma sakın.” diye niteleyerek sonuç bire bir silkinişle Milli Mücadele’yi başlattığını ve zafere ulaştırdığını anımsatan Cumhur Reisi Erdoğan, şöyle devam etti:

“Rum’daki üçüncü büyük devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilanıyla kendi içinde mütehammil çok merhaleyi ve mücadeleyi barındıran kullanılmamış bir döneme adım attık. Tekmil sıkıntıları ve kazanımlarıyla ilk yüzyılımızı geride bırakırken, geçmiş Milli Mücadele’deki destansı düz okumanın ve küllerinden baştan doğuşun öncülerini esenlemek istiyoruz. İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkin olmak üzere bizlere üstünde özgürcesine zaman aldığımız bu vatanı hediye eden yekpare kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle tanınmayan ediyorum.

Cumhuriyet’imiz maatteessüf, bu bire bir asırlık geçmişinin eke bir kısmında, öz içinde sevecen yaşayamadı. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları on paralık yarım olmadı. Bu kirli hesaplarda geçer not maşalar da tek eksik olmadı. Ülkemiz, milli iradenin üstünlüğüne abanmak namına vasilik güçlerinin güdümünde küsurat yönetimlerin elinde değerli kıymetinde yıllarını heba etti. Martir Başbakan Menderes’in, ‘Yeter küçümseme milletin.’ diyerek başlattığı demokratlık ve kalkınma hamlesi, ölüm cezası sehpasında kesintiye uğradı. Rahmetlik Özal’ın ‘Celal, millet içindir.’ diye ülkeyi yeniden demokratlık ve kalkınma rotasına sokma girişimi, ortak yönetim dönemlerinin kaosu süresince kaybolup gitti.”

“Sanılmasın kim bu 20 yıl dikensiz gül bahçesi misali takkadak çalışmakla geçti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bire bir şekilde merhum başbakanlar Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan ile MHP Müessis Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in devlet ve milletin hayrı amacıyla başlattıkları girişimlerin, bilcümle darbe ve vesayet duvarına çarptığını dile getirdi. Ülkenin vasilik tarafından Cumhuriyet’le demokrasiyi birleştirmekten bütün mümteni, üste bunları birbirinin alternatifi kadar göstermeye müteharrik tıpkısı zihniyetin elinde kırıcı külfet çektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Milletimizin teveccühüyle ülkeyi rejim sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002 Kasım’ında, işte hakeza tıpkı Türkiye mirası devraldık. Tabii Cumhuriyet’imizin önce 80 yılında üstelik başlatılan, ayrımsız kısmı neticeye ulaştırılan evire çevire amal vardı. Ama ülkemizin nail olması gereken kalkınma ve milletimizin ehil olması gereken el erki seviyesiyle bulunduğumuz düz arasındaki ayırt çok büyüktü. Biz aha bu anlayışla Türkiye’yi 20 sene boyunca hep ‘Durmak namevcut, yola devam.’ diye niteleyerek büyüttük, geliştirdik, güçlendirdik, zenginleştirdik.

Tıpkı 15 Temmuz’de olduğu kadar, yeri geldiğinde bize canı pahasına eş çıkan milletimizin desteğiyle ülkemizin asırlık kayıplarını 20 yılda telafi edecek icraat gerçekleştirdik. Sanılmasın ki bu 20 sene dikensiz gül bahçesi misali elden çalışmakla geçti. Güçlükle içinde ve yetersiz dışında emperyalistlerin, vesayetçilerin ve darbecilerin ne büyüklüğünde aparatı varsa kâffesi dahi üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, yeri geldi tuzaklar kurdular, yeri geldi bürokratik oligarşiyi, yeri geldi terör örgütlerini harekete geçirdiler, antrparantez partimizi kapatmaya kalktılar. Bunlarla kalmayıp aracısız silaha bile sarıldılar. Biz tek ahit şikayet etmedik, hep savaşım ettik.”

Demokrasi ve kalkınma adımlarına çelme takılmaya çalışıldığında çözümü yalnız milletin sinesinde, milli iradenin gücünde aradıklarını tamlayan Erdoğan, “Cumhuriyet’imizin evvel yüzyılının bildirme eleştiri demokrasi ve kalkınma atılımını, temas tip siyasal-toplumsal sınıflamaların ötesine geçen aynı eş akılla, ortak iradeyle, eş vicdanla gerçekleştirdik.” dedi.

Geçmişte ayrıştırılmaya, ayrıca çatıştırılmaya çalışılan kim varsa Türkiye’nin evvel yüzyılının son 20 yılına sığdırdıkları bu balaban devrime ulama verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnancından kontekst dışlanan Müslüman’ın, dilinden muhit ayrımcılığa uğrayan Kürt’ün, meşrebinden dolayı gravite gören Alevi’nin, haksızlığa maruz küsurat bu toprakların evladı Hristiyan ve Yahudi’nin, kısaca bu ülkede vesayetin gadrine uğrayan ki varsa herkesin beraberinde olduk, mücadelesine destek verdik, kayıplarını telafi ettik.” diye niteleyerek konuştu. Cumhur Reisi Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Vakit Kaybetmeden nesillerin hayali olan Ayasofya’yı Fatih’in emanetine uygun şekilde baştan cami kendisine hizmete açmış olmamız dahi global vesayete karşı gerçekleştirilmiş aynı şişman düzlük okumadır. Kendisini hangi ideoloji, inanç ve üs kavramıyla ifade ederse etsin, bu tarihi dönemde hakkın, hakikatin, doğrunun yanı sıra saha alan beher vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor dilek sultanı? ‘Aşk ile yürüyen sırtında dünyayı taşır. Aşksız giden üzeri diye ceset taşır.’ Olur, biz bu 20 yılda amor ile bilgisiz ülkemizi hedeflerine taşıdık, milletimizi hayallerine kavuşturduk. Aşk ile çalışarak, milli iradeyi güçlendirerek, vesayeti yavaş yavaş gerilettik. Demokrasiyi kökleştirerek, darbelere dayanak hazırlayan şartları birer birer ortadan kaldırdık. Güvenliği sağlayarak, insanımızın bugününü huzurla yaşamasını, geleceğine umutla bakmasını gerçekleştirme ettik.

Ekonomiyi büyüterek, refahı tabana ulaştırmak yoluyla ülkemizi birlik fertleriyle gelişigüzel zenginleştirdik. Üretimi yaygınlaştırarak, sanayiden tarıma seçme alanda istihdama, işe, aşa erişimi kolaylaştırdık. Içtimai destekleri artırarak, ihtiyaç sahibi eksiksiz vatandaşlarımızı ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla kucakladık. Dümen sistemini değiştirerek iki asırlık arayışa karşılık verecek bire bir iri reformu hayata geçirdik.”

“Türkiye Yüzyılı üzere milletimizin karşısına aha hakeza bire bir mirasla çıkıyoruz”

Türkiye’nin dış politikasına kibir kazandırarak devletin gücünü, bayrağın şanını, milletin itibarını yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, “Hasılı, değme alanda Cumhuriyet’imizin önce asrının eksiklerini giderecek, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak im ve hizmetler ortaya koyduk. Böylece, izleme fail değil takip edilen aynı mutluluk haline geldik. Zaman Türkiye Yüzyılı amacıyla milletimizin karşısına, aha böyle aynı müktesebatla, aha böyle ayrımsız karneyle, aha böyle bire bir mirasla çıkıyoruz.” dedi.

Allah’a her dönüş, giderek, hakeza tıpkı milletin mensubu olma şerefini bahşettiği üzere yakarış ettiğine işaret eden Reisicumhur Erdoğan, “Milletimize kazandırdığımız iz ve hizmetleri, ona minnetimizi ifadenin hoppadak bir girizgahı, çabucak bire bir dibacesi kendisine görüyoruz. Ömrümüzün 40 yılını siyasetçi, belediye başkanı, başbakan ve cumhur reisi namına hizmetine adadığımız insanımızın hakkını ne yapsak ne etsek ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, bu borcun ifası önünde aşkla girişilmiş yıpranmamış bir gayrettir. Dünyanın eskimemiş ve dirimlik düzlük okumalarla karşı karşıya olduğu şu dönemde, Türkiye Yüzyılı programımızla, Cumhuriyet’imizin bakir yüzyılına hayatiyetli bir kafa fora etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reisicumhur Erdoğan, açtıkları rastgele kere kabilinden, Türkiye Yüzyılı’nı üstelik milletin zirveye taşıyacağından tereddüt duymadıklarına dikkati çekti. “Milletimizin bizi gelişigüzel tür makama taşıdığı tıpkı konumdayken, Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirme karşılığında bir tane arzumuz, şöyle kalpten kopup mevrut bire bir ‘Allah razı olsun.’ duasını duymaktır. Milletimize hizmet yolculuğumuzu Türkiye Yüzyılıyla zirveye çıkartıp, peşi sıra üstelik inşallah savaşım bayrağını devredeceğimiz gençlerimizin adım adım bu vizyonu inşasına şehadet edeceğiz.” diyen Erdoğan, bunun dışında eksantrik tek beşeri hırsları, dünyevi kaygıları ve beklentileri olmadığını kaydetti.

Erdoğan, “Ulusalcı Cereyan Partisinin altın Umumi Başkanı Sayın Oran Bahçeli’ye ve arkadaşlarına, zaman burada bire bir araya gelmemize miftah olan Türkiye Yüzyılı’nın inşası sürecine Halk İttifakı çatısı altında verdikleri yürekten ve ruhlu destek amacıyla üste şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

(Sürecek)

Share: