Kadına Yönelik Hovarda Savaş Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Kadına Müteveccih Çapkın Mücadele İl Eş Güdüm, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Familya ve Içtimai Hizmetler Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bire bir esbak eş güdüm toplantısında alınan kararların uygulanma durumları ve avrat yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgilendiren konular görüşüldü.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Güllabi Komutanlığı ve Edirne Momentum Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü marifetiyle yapılan çalışmalarla ilişik sunum yapıldı.

Toplantıyla ilişik benzeri değerlendirmede kâin Vali Kırbıyık, kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında bilgilendirmelere önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Farkındalığın artırılmasının önemine değinen Kırbıyık, şunları kaydetti:

“Bu konuda cins olduğunca fazla sayıda broşür ve afişle her ortamda bu konuya dikkat çekmeliyiz diyerek değerlendiriyoruz. Yetişek faaliyetlerinde farklı aynı antet yerine hem ‘kadına el kalkamaz’ mevzulu operasyon hem de başka eğitim ve farkındalık faaliyetleri noktasında kudretli icraat yürütüyoruz. Konuyla ilişkin mesul arkadaşlarımın hepsini tebrik kartı ediyorum. Verdiğimiz eğitimleri hem kadınlarımıza müteveccih hem birlikte erkeklere yönelik olarak ağırbaşlı tıpkı şekilde sürdürmeye bitmeme edeceğiz. KADES, 4 milyona ulaştı. Kamu kurumu eliyle oluşturulmuş KADES yer faziletkâr indirme oranına ulaşmış yazılımlar ortada girdi. Zımnında bu yazılımın bilinirliğini daha üstelik arttırmak anlamında herhangi bir ortam birlikte tanıtımına devem etmeliyiz. Farkındalık fotoğraflamak amacıyla çalışmalarımızı temas platformda tanıtmayı kesintisiz sürdürmeliyiz.”

Kırbıyık, sorunların parçalanmamış ve güdük zamanda çözümü üzere kurumlar arasında koordinasyonun en son seviyeye taşınması gerektiğini da belirterek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Mustafa Fark Etmek, Edirne Uray Başkan Vekili Selçuk Çakırdoğan, Vali Yardımcıları Utku Karamehmetoğlu ile Eyyüp Batuhan Sakatatçı ile ilişik kurumların başmuallim ve sorumluları katıldı.

Share: