Sarıeroğlu: “Aralık’tan itibaren eşit artışlarında dun iniş seviyelerine ulaşacağımıza inanıyoruz”

DOĞRU Parti Genel Komutan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “İnşallah meyan ayından itibaren de fiyat artışlarıyla ait yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak bedel artışlarında bile istediğimiz kötü baş aşağı seviyelerine ulaşacağımıza özden inanıyoruz.” dedi.

Sarıeroğlu, Toyluk ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti’den bazen MKYK üyeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Sazak, Niğde ve Osmaniye milletvekillerinin katılımıyla YANLIŞSIZ Tümen Adana İl Başkanlığınca tıpkısı otelde planlı “2023’e Akilane Kent Buluşmaları” programında, vatandaşların Doğum Kandili’ni kutladı.

Yaz dönemini çok çoğalan şekilde tam Türkiye’da geçirdiklerini, Adana’birlikte dahi eksiksiz teşkilat üyeleriyle etap atmadık düz bırakmadıklarını ifade eden Sarıeroğlu, icraat sonrasında sahada belirlenen hususlarla ilişik raporları genel merkeze ilettiklerini anlattı.

Sarıeroğlu, “2023’e Akilane Şehir Buluşmaları” kapsamında 40’a mümasil ili tamamladıklarını ve haddinden fazla mübarek buluşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 6’lı masayı eleştiren Sarıeroğlu, “Henüz adayları bile açıklanmak olmamışken bizler yaz dönemi çalışmalarında vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri doğrultusunda nöbet haritalarımızı çok bunaltıcı bire bir çalışma, mutfak çalışması yaparak umumi merkezde bile oluşturuyoruz. Biliyorsunuz çok yakın bire bir zamanda 28 Ekim’üstelik partimizin 2023’e revan yolda ve intihabat doğrultusunda vizyonunu ortaya koyacak Ankara Spor Salonu’nda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamalarıyla aynı güruh hazırlığını dahi gerçekleştiriyoruz.” diyerek konuştu.

Pandemi döneminde Türkiye’nin başka ülkelerden farklı kendisine tüm vatandaşların hayatına dokunacak çalışmaları gerçekleştirdiğini vurgulayan Sarıeroğlu, başta asgari ücretten tekaüt maaşlarına büyüklüğünde, çalışanların maltalık standartlarını yükseltmekten, çiftçilere, emekçilere seçkin kesime raci çalışmalarını çokça çabuk biçimde hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bu dönemde yaşanan gâh sıkıntıların olduğuna değinen Sarıeroğlu, “Bunların tamamının çözümünü Sayın Cumhurbaşkanı’mız de önce kadro toplantımızda söyledi, çözümü siyasi parti adına SELIM Parti vasıtasıyla hayata geçirilecektir. İttifak kendisine de Cumhur İttifakı aracılığıyla inşallah vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri bizler vasıtasıyla giderilecektir ve namına getirilecektir.” ifadesini kullandı.

Türkiye iktisat modeli

Sarıeroğlu, bu dönemde Türkiye tutum modelini uygulamaya koyduklarını aktardı.

Üretimi, yatırımı, istihdamı, ihracatı önceleyen ayrımsız göz açısıyla umum dünyaya emsal olacağına inandıkları sonuçları aldıklarını belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda 31 milyonu geçen benzeri istihdam rakamına kazanmış durumdayız. 250 bilyon doları aşan aynı ihracat seviyesine kazanmış durumdayız. Aldığımız envestisman miktarı 240 bilyon doları aşmış durumda. İnşallah çatlak ayından itibaren dahi kıymet artışlarıyla ilgili yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak karşılık artışlarında birlikte istediğimiz dun iniş seviyelerine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.”

Meclise er bezi yasa gelecek

TBMM tatildeyken yaptıkları çalışmalarla vatandaşların kendilerinden beklentilerini çokça iyi şekilde anladıklarını, bunlarla ilişkin atacakları adımları, çalışmaları planladıklarını aktaran Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu dakika Meclisimizde özellikle tutum konuları girmek için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamış olduğu müjdelerle alakadar ve yıpranmamış çalışmaları içeren tıpkı testis yasamız inşallah görüşülmeye başlanacak, Meclisimize gönderme edilecek. Ayrıksı taraftan bütçe görüşmelerinin peşi sıra çalışanlarımızın, emekçilerimizin uzun süredir bizlerden beklemiş oldukları EYT ilkin doğmak üzere, sözleşmeli personellere kadro konusu özellikle almak amacıyla, geçici işçilerimizin himmet koşullarını yeniden düzenleyeceğimiz icraat ilkin girmek için bunlarla ilişik de adımlarımızı atıyoruz.”

“Hayat Dolu, balaban Türkiye idealinde yürümeye devam edeceğiz”

Sarıeroğlu, Türkiye’da DOĞRU Fırka iktidarı döneminde içtimai şevket ilkesinin cemi vatandaşların haddinden fazla faal şekilde hissetmesini sağlayıcı adımlar attığını ifade etti. İktidara geldiklerinde 4 başlıkta olan sosyal yardım uygulamalarının bugün 49 başlıkla ve ev odaklı yerine bütün vatandaşlara ulaştığını vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

“İlk özellikle 15 bilyon liralık ayrımsız paket açıklamıştı Sayın Cumhurbaşkanı’mız. Serencam kabine toplantısında da tekrar 25 bilyon teklik tıpkı melfuf yapılarak 40 milyar liraya vasıl, çocukların sayısıyla, icar ya birlikte ocak sahipliği durumuyla angajmanlı namına tekrar değişen oranlarda vatandaşlarımıza ulaşacak tıpkı sosyal arkalama uygulamasını üstelik inşallah bu dönemde çok canlı şekilde uygulayacağız. Her kesime yapışık çalışmalarımızı aktif şekilde yapıp Türkiye’nin iddialı ilerleyişini devam ettireceğiz. Biliyorsunuz 2023’te Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyoruz. Biz buna Türkiye yüzyılı diyoruz. Türkiye yüzyılında inşallah 84 milyon vatandaşımızın varlık ve bol bolamat içerisinde gelir seviyelerinde istediğimiz artışları sağlayarak, etkili ve balaban Türkiye idealinde yürümeye bitmeme edeceğiz.”

Adana’ya gastronomi enstitüsü kurulacak

Sarıeroğlu, bu sene 6. nöbet organize edilen Uluslararası Adana Zevk Festivali’nin bugün başladığını anımsattı. Adana amacıyla gastronominin çokça kıymetli olduğuna belen fail Sarıeroğlu, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bilimi Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer çok gelişmemiş tıpkısı süre evvel gastronomi enstitüleri kuracaklarını rapor etmişlerdi. Bölgemizde Hatay, Nevşehir, Gaziantep vardı. İki sunum enstitü İstanbul’da, iki enstitü İzmir’de olacaktı. Tokat, Bursa vardı. Toplam 10 enstitü kurulacaktı. Zaman hazır gastronomi ile ilgilendiren oldukça ziyafet havasında geçecek bire bir festival başlangıcındayken ben şehrimize aynı erim birlikte yüklemek istiyorum. Bu 10 şehre, 10 enstitüye Adana dahi eklendi. Şehrimizde üstelik gene aynı gastronomi enstitüsü kurulacağını ikna etmek istiyorum. Burada huzurlarınızda Milli Terbiye Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’e bile ilgiyle teşekkür gitmek istiyorum.”

Adana Limanı çalışmaları sürüyor

Sarıeroğlu, Adana ve Sazak CHP milletvekilleri beyninde geri hizmet limanı üstüne kendilerinin on paralık istek etmedikleri tartışmalar yaşandığını hatırlattı.

Bunun nüfuz tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen aynı proje olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, Mersin ve Adana arasında herhangi bir savaş, rakiplik oluşturacak akıllıca sıfır ifadelerden dert duyduklarını, bölgeye Çukurova adına baktıklarını vurguladı.

Mersin Ağacı’birlikte yapılan yatırımın bitmeme ettiğine, Adana’de yıpranmamış benzeri yatırımın yapıldığına dikkati çeken Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

“Adana Limanı’mızın şu an ÇED aşamaları tamam durumda. Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı üstelik aynı açıklama yaptı. Yatırım, Altyapılar Genel Müdürlüğü eliyle ‘hem Sazak’deki yatırımın devam edeceği, Adana’daki yatırımın ayrı ve iri bire bir yatırım’ olduğunu tabir ettiler. Bizim inşallah bu yapacağımız liman yatırımının, Türkiye yüzyılına, ülkemize, Adana’nın vereceği katkıyı çokça arttıracağına candan inandığımızı anlatmak istiyorum. Liman alanı şu anda 1 milyon 800 bin metrekarelik bire bir düzlük namına planlanıyor. Projemiz hem geri hizmet görevi görecek hem iblağ hatları arasında tamam benzeri açıklık dideban olduğu amacıyla çokça dahi eşsiz aynı işlev görecek. Bu anlamda bizim elden geri hizmet değil, dara, taşımalık yükü, bozulabilir gıda kabilinden alanlarda de transport yapılabilecek çokça daha geniş benzeri alanda hizmet verecek, Adana’mız açısından çokça eşsiz tıpkısı envestisman olacak.”

Share: