2023 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Traksiyon ve Bütçe Komisyonu Başkanı, YANLIŞSIZ Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmayan, 2023 yılı bütçesinin Cumhuriyet’in 100. yılının bütçesi olma özelliğine cemaat olduğunu belirtti.

2023 Yılı Merkezi Dalavere Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Komisyon Başkanı Yılmayan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kanun tekliflerinin daha çok milletvekilleri yoluyla verildiğini, bütçe teklifinin ise derogasyon namına hükümet eliyle hazırlandığını anımsattı.

Bütçelerin, soylu erki ve sosyal politikaların genel çerçevesini şekillendirdikleri kadar el erki kültürünün gelişmesi açısından de sonuç kademe mefret olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu bütçe, 2023 yılı bütçesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesini bu sene yapmış olacağız. Antrparantez bütçemiz ikinci bir yüzyıla methal niteliğinde olacaktır. Bu yüzyıl boyunca bütçelerimize, kalkınmamıza, demokrasimize katkıda kâin herkesi dahi bu vesileyle şükranla anıyorum. bundan sonra da birçok bütçeler diliyorum.” diye konuştu.

Yılmaz, komisyondaki bütçe müzakerelerinin, kısaca bire bir mahiye sürede, az çok kilolu tempoda ve ardı ardına bitmeme fail toplantılarla gerçekleşeceğini dile getirdi.

Bu yıl görüşmelerde, merkezi yönetim kapsamında 225 kamu idaresine ilgili bütçe, 224 kuruma ilişkin kesme hesap, 4’ü umumi teftiş kalkmak için 201 Sayıştay raporunun ele alınacağının altını çizen Yılmaz, “Bütçenin birlikte 2021 yılı stabil hesabını dahi meşveret etmiş olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesi olma özelliğine erbap olan 2023 yılı bütçe görüşmelerinin ülkemiz ve milletimiz için aldatıcı olmasını ve hepimiz amacıyla sağlık süresince geçmesini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin sunumuna başladı.

Share: